Ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει την Κωνσταντοπούλου να παραιτηθεί – Αλλιώς, μομφή μαζί με τον ανασχηματισμό

Σε τιτάνιο αγώνας έχει επιδοθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πείσει την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραιτηθεί από τη θέση της, προκειμένου να μην αναγκαστεί να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

πρόταση μομφής.

Στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές τους επικοινωνίες από το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός επιχειρεί να της εξηγήσει ότι είναι καλύτερα από όλους να λυθεί συναινετικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί κάτι το οποίο αρνείται να δεχθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να ανακοινωθεί μαζί με τον ανασχηματισμό και η πρόταση του για το νέο πρόεδρο της Βουλής που τελικά θα είναι είτε ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, είτε ο σημερινός πρώτος αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αυτές θέσεις θα μοιραστούν σε αυτούς τους δύο βουλευτές.

Παράλληλα, σίγουρη θεωρείται η μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Εκτός κυβέρνησης θα είναι σίγουρα τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος.

Δυστοκία υπάρχει στην εξεύρεση του διαδόχου του κ. Στρατούλη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν τη θέση στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος και Σάββας Ρομπόλης, αλλά και οι εξωκοινοβουλευτικοί Γιάννης Κουζής (καθηγητής) και Δημήτρης Μπούρλος (εργατολόγος).

Πολύ πιθανό είναι να αξιοποιηθεί ο Γιάννης Αμανατίδης, που προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα, αλλά ψήφισε Ναι στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, αλλά και η πιο νέα σε ηλικία βουλευτής, η 27 Νατάσσα Γκαρά από τον Έβρο, που επίσης κινείται στις παρυφές της αριστερής όχθης του κόμματος.

Για τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη, που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και καταψήφισε τη συμφωνία, προορίζεται ο οικονομολόγος Χαράλαμπος Γκότσης, την αξιοποίηση του οποίου επιθυμεί το Μαξίμου.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Βαρεμένου στη θέση του Κώστα Ήσυχου στο υπουργείο Άμυνας μάλλον έχει κλειδώσει.

Σίγουρος για αξιοποίηση πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται και η επιστροφή του Δημήτρη Παπαδημούλη από την ευρωβουλή, προκειμένου να αναλάβει κάποιο κρίσιμο υπουργείο.

Ακούγονται επίσης πολλά ονόματα και άλλων βουλευτών. Μεταξύ αυτών η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Νίκος Φίλης (ειδικά αν γίνει αναδόμηση του επικοινωνιακού επιτελείου).

The post Ο Τσίπρας προσπαθεί να πείσει την Κωνσταντοπούλου να παραιτηθεί – Αλλιώς, μομφή μαζί με τον ανασχηματισμό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα