Ο Σόιμπλε δέχθηκε μυστικά το κούρεμα χρέους!

Φωτιές άναψε στο Βερολίνο το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε μυστική συνάντηση μια μέρα πριν το Eurogroup μίλησε ανοικτά για διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε μυστική συνάντηση μία ημέρα πριν το Eurogroup με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας και αξιωματούχους της Τρόικας (ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κομισιόν).

Εκεί ο κ. Σόιμπλε φαίνεται ότι υποσχέθηκε να εξετάσει μείωση του ελληνικού χρέους από το 2015 και μετά.

Ωστόσο τα γεγονότα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά αφού μία μέρα αργότερα, στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο κ. Σόιμπλε προσήλθε με μια σκληρή γραμμή αναφορικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν συνιστά λύση.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην βρεθεί λύση και συμφωνία και οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα να πέσουν στο κενό. Υπενθυμίζεται πως το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις τόσο για την εκταμίευση της δόσης όσο και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα