Ο Σαουδάραβας κροίσος που κάνει διακοπές και επενδύει στην Ελλάδα

23:02 8/8/2014 - Πηγή: KoolNews

Ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους και σίγουρα ο πλουσιότερους Σαουδάραβας, ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ επέλεξε την Ελούντα για να περάσει τις διακοπές του.

Ο 59χρονος πρίγκιπας αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με το ιδιωτικό του αεροσκάφος το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε ξενοδοχείο της Ελούντας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, οι ελληνικές αρχές ψάχνουν να βρουν χώρο στάθμευσης για το πολυτελές αεροσκάφος με την αυξημένη κίνηση να δυσκολεύει το έργο

τους.

Ήδη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται στην Κρήτη προκειμένου να προετοιμάσει την επίσκεψη του μετόχου της διεθνούς αλυσίδας Four Seasons, που ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και για τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και επενδύσεις στην Κρήτη.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει τεράστια σημασία στην επίσκεψη του μεγιστάνα από την Σαουδική Αραβία. Τον περασμένο Μάιο ο Αλ Ουαλίντ είχε συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Νότη Μηταράκη και συζήτησαν για τις επενδύσεις που προτίθενται να κάνει.

Ποιος είναι ο Σαουδάραβας κροίσος

Ο 59χρονος πρίγκιπας θεωρείται ως ο Άραβας με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Ο ίδιος είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings, μέσω του οποίου επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία και 32ο1 στην λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους.

Μάλιστα, η 23η θέση στάθηκε και η αφορμή το περιοδικό να «φάει» μήνυση από τον Αλ Ουαλίντ, ο οποίος δήλωσε ότι θίχτηκε αφού η περιουσία του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από 20 δισ. δολάρια. Το Bloomberg πάντως υπολογίζει την περιουσία του στα 30,9 δισ. δολάρια.

Η Kingdom Holdings συμμετέχει σε άλλες εταιρείες όπως η Apple, η Citygroup, η Walt Disney,η Time Warner,η Motorola και η News Corporation. Επίσης έχει μετοχικό ποσοστό στη Four Seasons Hotels and Resorts, σε πολυτελή ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι, το Plaza στη Νέα Υόρκη, και το Savoy στο Λονδίνο. Το 2012 εξαγόρασε μετοχές του Twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από ένα δισ. δολάρια.

Εκτός από εταιρείες, πολυτελή σπίτια και κοσμήματα, ο Σαουδάραβας έχει και ιδιωτικά αεροσκάφη: ένα Boeing 747, ένα Airbus 321 και ένα Hawker Siddeley 125. Πριν από κάποια χρόνια είχε αποκτήσει μία αποκλειστική έκδοση του αεροσκάφους Airbus A380 το οποίο είχε παραγγείλει δίνοντας 280 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει αίθουσα συνεδριάσεων και δεξιώσεων, τέσσερις VIP σουίτες με την κάθε μία να έχει πέντε δωμάτια, όπως επίσης και ένα δωμάτιο για παιχνίδια ή αθλητικές δραστηριότητες ενώ περιλαμβάνει μέχρι και χαμάμ. Πάντως δεν έχει μείνει μόνο εκεί καθώς έχει και δυο σούπερ γιοτ.

Το ένα είναι μήκους 85, 9 μέτρων (το οποίο μάλιστα έχει κάνει και ένα κινηματογραφικό πέρασμα από την ταινία «Ποτέ μην λες ποτέ» του Τζέιμς Μποντ και ένα δεύτερο 173 μέτρων που αγόρασε έναντι 500 εκατ. Δολαρίων. Ο Σαουδάραβας είναι γνωστός και για τις διάσημες φιλίες του. Με την σύζυγό του είχαν παραβρεθεί στο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

The post Ο Σαουδάραβας κροίσος που κάνει διακοπές και επενδύει στην Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα