Ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση για τον Καραμανλή – Όλες οι επαφές και η ατζέντα του

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσει σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά από πρόσκληση του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το Βέλγιο ώστε να μιλήσει στην εκδήλωση «H αναγκαιότητα της Eυρώπης» η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία και με το Ίδρυμα «Kόνραντ

Aντενάουερ» με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από τον θάνατό του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου Δημοκρατίας και των 10 χρόνων από τα εγκαίνια της Γέφυρας «Espace Kωνσταντίνος Kαραμανλής», στη συμβολή των κτιρίων Altiero Spinelli και Spaak.

Ο συγκεκριμένος χώρος, το πλέον πολυσύχναστο σημείο του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου, εγκαινιάσθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2003, ενώ ακόμη και σήμερα δύο προσωπογραφίες του Έλληνα ηγέτη κοσμούν τον χώρο.

Ο αδελφός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Καραμανλής, σε δείπνο που παρατέθηκε χθες από το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή στις Βρυξέλλες δήλωσε χαρακτηριστικά «Είμαστε υπερήφανοι γιατί ήταν μεγάλη η τιμή για έναν ηγέτη μιας μικρής χώρας».

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ταξιδέψει σήμερα με το κυβερνητικό αεροπλάνο, ενώ μαζί του θα είναι, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρος Μολυβιάτης.

Ο δυο άνδρες συνταξιδεύοντας στέλνουν μήνυμα ενότητας στο «καραμανλικό» μπλοκ, κάτι αναγκαίο, αφού οι δύο ομάδες – πρώην και νυν πρωθυπουργών – δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο τους.

Σύμφωνα με το enikos.gr, η κριτική τους εστιάστηκε στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για μια σειρά από επιλογές του και κυρίως για τις αιχμές που άφησε για τη οικονομική διακυβέρνηση επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά – κάνοντας αυτού του είδους την κριτική στον στενό του συνεργάτη – πως κάνει προσπάθειες προσέγγισης των καραμανλικών.

Οικοδεσπότης στην εκδήλωση των Βρυξελλών είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο 3ος, ο γιος του Αχιλλέα και μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα παραβρεθεί.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, Aντώνη Σαμαρά, κεντρικοί ομιλητές θα είναι και:

ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου, κ. Mάρτιν Σουλτςο Πολωνός Επίτροπος, αρμόδιος για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό, Γιάνους Λεβαντόφσκιη Eλληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Yποθέσεων και Aλιείας κ. Mαρία Δαμανάκηο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Iδρύματος Aντενάουερ, δρ Xανς-Γκερτ Πέτερινγκ που έχει διατελέσει πρόεδρος του Eυρωκοινοβουλίου

Ο κ Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ έχει προγραμματισθεί και μια κλειστή συνάντηση με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Σε αναμονή παραμένει ακόμη το αίτημά του για συνάντηση με το πανίσχυρο Ευρωαμερικανικό Επιμελητήριο.

Στις Βρυξέλλες ακόμη βρίσκονται ο Γιάννης Παλαιοκρασάς, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, οι πρώην ευρωβουλευτές Γιώργος Αναστασόπουλος και Γιάννης Μαρίνος, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Kωνσταντίνος Σβολόπουλος, ο καθηγητής και συνεργάτης του Ιδρύματος Δ. Κερίδης, ο Τίμος Χριστοδούλου, ο άνθρωπος του Κωσταντίνου Καραμανλή, ο Θόδωρος Χαριτόπουλος κ.α. Στο δείπνο παραβρέθηκαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης, Συλβάνα Ράπτη, Αννυ Ποδηματά και Μαριλένα Κοππά και ο πρέσβης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία Κ. Χαλαστάνης κ.α.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα