Ο πυρετός του Σαμαρά, οι συμβουλές των γιατρών και οι τρεις αντικαταστάτες του στο δείπνο

11:04 2/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Τον Αντώνη Σαμαρά περίμενε στο δείπνο ο Φινλανδός πρωθυπουργός άλλους αντίκρισε. Ο λόγος; Ο υψηλός πυρετός που ταλαιπωρούσε τον πρωθυπουργό και εξαιτίας του οι γιατροί του συνέστησαν να αποφύγει τις μετακινήσεις και να στείλει αντικαταστάτες να δειπνήσουν με τον ομόλογο του.

Η έκπληξη βέβαια είναι στο ποιους επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς να τον αντικαταστήσου. Είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις τον ρόλο αυτό να αναλαμλβάνουν

είτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αντ αυτών όμως ο πρωθυπουργός τελικά επέλεξε κι έστειλε στο δείπνο με τον Γίρκι Κατάινεν όχι έναν, ουτε δύο αλλά τρεις αντικαταστάτες.

Το δείπνο θα γινόταν στο εστιατόριο του νέου μουσείου της Ακρόπολης και στην θέση του πρωθυπουργού βρέθηκαν τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Γιώργος Προβόπουλος. Ο Αντώνης Σαμαράς τους τηλεφώνησε πριν το δείπνο και τους ζήτησε να τον αντικαταστήσουν. Όπερ και εγένετο.

«Ζητώντας από τα συγκεκριμένα πρόσωπα να τον αντικαταστήσουν, αποφεύγει κάθε παρεξήγηση ή παρερμηνεία των μελλοντικών προθέσεών του. Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρξαν διαρροές και διοχετεύτηκαν πληροφορίες ότι ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνει την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Παπασταύρου αναλαμβάνει τη θέση του κ. Στουρνάρα στο Οικονομικών και ο κ. Προβόπουλος δεν κρύβει ότι σκέφτεται να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία», επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Keywords
Τυχαία Θέματα