Ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής στο διάστημα από τη NASA


Η ΝASA σχεδιάζει να στείλει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή στο διάστημα μέσα στον επόμενο χρόνο με στόχο να βοηθήσει τους αστροναύτες να παράγουν επιπλέον εργαλείο σε μηδενική βαρύτητα.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής θα χρησιμοποιηθεί στο διάστημα, καθώς ο στόχος είναι να μειωθούν τα έξοδα των μελλοντικών αποστολών.

Η συσκευή θα μπορεί να ανεχτεί κραδασμούς και δονήσεις όπως επίσης και να λειτουργήσει με ασφάλεια στο περιβάλλον διαστημικού σταθμού.

«Φανταστείτε έναν αστροναύτη να πρέπει να κάνει μία επισκευή η οποία είναι θέμα ζωής ή θανάτου στο

Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», είπε ο Άαρον Κέμερ, επικεφαλής της εταιρείας.

«Από το να ελπίζεις ότι τα αναγκαία εργαλεία είναι στο σταθμό ήδη, δεν θα ήταν καλύτερα να μπορούν να παραχθούν μέσω του εκτυπωτή όταν χρειάζονται;», συμπλήρωσε ο Κέμερ.

«Αν θέλεις να είσαι προσαρμόσιμος πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να σχεδιάζεις και να παράγεις ενόσω βρίσκεσαι στο διάστημα, και εκεί εισέρχεται ο νέος τρισδιάστατος εκτυπωτής», είπε ο Ντέιβ Κορσμέγιερ, διευθυντής μηχανολογίας του ερευνητικού κέντρου της NASA.

Η NASA επίσης πειραματίζεται με τρισδιάστατους εκτυπωτές μικρών δορυφόρων οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στέλνουν στοιχεία πίσω στη Γη.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές «χτίζουν» στρώμα-στρώμα πολυμελή αντικείμενα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα