Ο πρώτος θάνατος στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου- Συναγερμός στις αρχές

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές μετά τον πρώτο θάνατο ασθενούς ο οποίος είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πρόκειται για έναν 81χρονο με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Μέχρι τώρα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχουν 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ενώ αυτός είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται στη χώρα μας.

Οι αρχές

εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και ιδιαίτερα σε αυτούς που διαμένουν στις λεγόμενες περιοχές υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).

Keywords
Τυχαία Θέματα