Ο πρόεδρος κι εγώ – Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του Τζον Φ. Κένεντι

Ο θάνατος του Τζ. Φ. Κένεντι συγκλόνισε τον κόσμο και μετέτρεψε τον ίδιο τον πρόεδρο σε σύμβολο οράματος, σε προσωποποίηση του μύθου του Κάμελοτ που εμπνέει χρόνια την αμερικανική κοινωνία.

Φέτος είναι η επέτειος των 50 χρόνων από τη δολοφονία του Κένεντι και η κόρη του φωτογράφου Ζακ Λόου, έδωσε στη δημοσιότητα ανέκδοτες φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο πατέρας της.

Ο Λόου γνώρισε τον Κένεντι το 1958 και τράβηξε τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες του προέδρου των ΗΠΑ,

τόσο από την πολιτική όσο και από την προσωπική του ζωή.

Κάτι τέτοιο φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, στις οποίες, ο Κένεντι εικονίζεται με τη σύζυγό του Τζάκι και την μικρή κόρη τους Κάρολαϊν, η οποία αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό άτομο από την οικογένεια του JFK που ζει μέχρι σήμερα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Λόου επεδίωξε να τραβήξει την οικογενειακή φωτογραφία καθώς ο πρόεδρος ήταν δισταχτικός, νιώθοντας εκτεθειμένος. Βέβαια μέσα από αυτές τις φωτογραφίες έδειξε σε όλους ότι εκτός από πολιτικός ήταν και πατέρας και σύζυγος.

Ο Λόου ήταν ο φωτογράφος που κατέγραψε με το φακό του την προεκλογική εκστρατεία του Κένεντι και από την εμπειρία του με τον δολοφονηθέντα πρόεδρο είχε να δηλώσει πόσο «άνετος, φιλικός και ευγενικός ήταν».

Από τη δολοφονία του προέδρου και μετά ο φωτογράφος απέκτησε πολύ κοντινή σχέση με τα μέλη της οικογένειας, καθώς η κόρη του βρήκε ένα γράμμα το οποίο προορίζονταν για τον Τζον Τζούνιορ στο οποίο ο Λόου έγραφε το 1998 ότι «είσαι ο γιος του προέδρου που αγάπησα, του προέδρου που άλλαξε τη ζωή μου, του προέδρου που ικανοποίησε τα όνειρά μου και προσπαθώ ακόμη να διαφυλάξω τη μνήμη αλλά και την κληρονομιά που άφησε στον κόσμο».

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα