Ο Μονομάχος αφήνει το σπαθί και πιάνει την κάμερα- Ράσελ Κρόου σκηνοθετεί, Έλληνας υπογράφει!

Στροφή στην πολύκροτη καριέρα του είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο βραβευμένος με Όσκαρ πρωταγωνιστής, Ράσελ Κρόου, κάνοντας το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στην ταινία «The Water Diviner», την οποία υπογράφουν ο ελληνικής καταγωγής συγγραφέας και σεναριογράφος Άντριου Αναστάσιος και ο Αντριου Νάιτ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί “να αφήσει το σπαθί του ο Μονομάχος”

και να καθίσει στην σκηνοθετική καρέκλα, αφού πριν από περίπου ένα χρόνο σχεδίαζε να αναλάβει τη βιογραφία του καλτ κωμικού Μπιλ Χικς, ένα πρότζεκτ που δεν ευοδώθηκε ποτέ. Πλέον ο σκοπός του διάσημου ηθοποιού επετεύχθη, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ετοιμάζει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο «The Water Diviner», ένα σενάριο βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα.

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι ότι το σενάριο έχει διαμορφωθεί μετά από αρχειακή έρευνα, αλλά και μελέτη ημερολογίων των στρατιωτών που συμμετείχαν στην επέμβαση-μέρος του σχεδίου του Ουίνστον Τσόρτσιλ για να βοηθήσει να διαπεράσουν οι συμμαχικές δυνάμεις των Ρώσων από τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποτελούσε καίριο στρατηγικό σημείο για την έκβαση του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Αυστραλία και Τουρκία μέσα στο 2013, ενώ ο Κρόου εκτός από τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ράσελ Κρόου επιστρέφει έτσι για λίγο στις ρίζες του υποδύοντας έναν Αυστραλό πατέρα, ο οποίος ταξιδεύει το 1919 στα βάθη της Τουρκίας ψάχνοντας τους δύο γιους του, οι οποίοι εξαφανίστηκαν μετά την μάχη στην Καλλίπολη.

Όσον αφορά τον ελληνικής καταγωγής Αντριου Αναστάσιος πρόκειται για συγγραφέα τριών μυθιστορημάτων, με πτυχία στα mass media και τη διαφήμιση, έχει δουλέψει σε τηλεοπτικές παραγωγές και διαφημιστικές καμπάνιες και τα μεταπτυχιακά του στην Ιστορία και Αρχαιολογία τον οδήγησαν στην Μέση Ανατολή, την Τουρκία και την ιδέα αυτής της ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα