Ο Μεσαίωνας «ζει» στη Συρία – Τους αποκεφαλίζουν με σπαθί [σκληρές εικόνες]

Τελειωμό δεν έχουν οι αγριότητες στη Συρία, τόσο από τη μεριά της κυβέρνησης, όσο και των αντιπάλων του Άσαντ.

Μέρα με την ημέρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας εικόνες απάνθρωπες, με εν ψυχρώ δολοφονίες ανθρώπων που δεν παρατάσσονται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Τα περιοδικά Time και Paris Match, αποφάσισαν να δημοσιεύσουν μερικές εικόνες που τραβήχτηκαν κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, και θυμίζουν

άλλες, παλαιότερες, και σκοτεινότερες εποχές της ανθρωπότητας. Θυμίζουν Μεσαίωνα.

Ελεύθερος συνεργάτης του περιοδικού, έδωσε στο TIME φωτογραφίες που τράβηξε στις 31 Αυγούστου στην περιοχή Κεφεργκάν στο Χαλέπι, ενώ περιέγραψε τα όσα είδε: «Έφεραν τον νεαρό στην πλατεία με δεμένα μάτια. Ήταν η τέταρτη εκτέλεση σε μία μέρα… Ο κόσμος άρχισε να κραυγάζει. Όλοι ήταν χαρούμενοι. Εάν επενέβαινα θα με έπαιρναν και μένα, αλλά ήξερα πως η εκτέλεση θα γινόταν. Είδα μια εικόνα απόλυτης σκληρότητας. Τον έβαλαν να γονατίσει. Τα χέρια του ήταν δεμένα. Είχε παγώσει. Δύο μέλη της αντιπολίτευσης του ψιθύρισαν κάτι στο αυτί. Ο νέος άνθρωπος με αθώο και θλιβερό τρόπο απάντησε. Καθώς δεν ξέρω αραβικά δεν κατάλαβα τι έλεγαν. Αντιστάθηκε. Του κόψανε το λαιμό. Οι στιγμές εκείνες στην Συρία ήταν στιγμές μεσαίωνα».

Αντίστοιχα, στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το περιοδικό Paris Match απεικονίζεται ά Άτομο της φιλικής στον Άσαντ πολιτοφυλακής Σεμπιχά, που εκτελέστηκε με σπαθί από τους ανθρώπους της απέναντι «όχθης».

Δείτε τις εικόνες:

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα