Ο Μανιάτης ξήλωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΚΑΠΕ – Δεν συμμορφώθηκαν με το ενιαίο μισθολόγιο

Tα πρώτα κεφάλια σε διοίκηση που δεν συμμορφώθηκε με το ενιαίο μισθολόγιο και το μισθολογικό πλαφόν πήρε π υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος δεν ανανέωσε τη θητεία του προέδρου και διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

«Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις τόσο από το ΥΠΕΚΑ όσο και από το υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση της

δημοσιονομικής πολιτικής, ο εν λόγω φορέας ουδέποτε ανταποκρίθηκε στην απαραίτητη και υποχρεωτική προσαρμογή του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η ΚΑΠΕ ήταν ο πρώτος φορέας που η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει πλήρως τον νόμο καθιστώντας σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια απόκλισης από τους προϋπολογισμούς που έχουν κατατεθεί. Μάλιστα είχε προηγηθεί επιστολή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τη διεξαγωγή ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθούν οι παραβάτες και να υπάρξουν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η δυσαρέσκεια του υπουργού μεταφέρθηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και ακολούθησε η απόφαση του κ. Μανιάτη για μη ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου ΚΑΠΕ. Έτσι ο μέχρι τώρα πρόεδρος Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος που είχε οριστεί επί τρικομματικής κυβέρνησης και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Μπαζίγος, υποδιευθυντής διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα, είδαν την πόρτα της εξόδου από το ΚΑΠΕ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα