Ο Μάικλ Φασμπέντερ είναι ο «σκοτεινός» και σατανικός Μάκμπεθ [εικόνες]

Ίσως το πιο σκοτεινό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Μάκμπεθ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία γυρισμάτων για να το έχουμε στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2015, με τον Μάικλ Φασμπέντερ και την Μαριόν Κοτιγιάρ να ενσαρκώνουν το ζευγάρι που έφτασε στην κορυφή και άρχισε η πτώση.

Η DailyMail βρέθηκε στα γυρίσματα της ταινίας και μίλησε με τον Φασμπέντερ για τον ρόλο του και πως σκέφτεται να υποδυθεί τον άρχοντα Μάκμπεθ. «Πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Βγάζει νόημα αν το σκεφτεί

κανείς, ο Τζάστιν μού έδωσε την ιδέα. Στον Πρώτο Παγκόσμιο το το απέδιδαν στην κούραση της μάχης, και ήταν κατά πάσα πιθανότητα πιο τρομακτικό στις μέρες του Μάκβεθ, όταν σκότωναν με τα γυμνά τους χέρια και διαπερνούσαν σώματα με τα σπαθιά τους. Έχει παραισθήσεις και πρέπει να επιστρέψει στη βία για να βρει ένα είδος καθαρότητας, ή ειρήνης.»

Ο Φασμπέντερ μιλάει και για την σχέση του χαρακτήρα του με την Lady M, όπως αποκαλεί την Λαίδη Μάκμπεθ «Έλειπε τόσο καιρό στον πόλεμο και, όταν επιστρέφει, βλέπουμε μια σχέση που έχει σπάσει. Έχασαν ένα παιδί, και δεν υπήρχε χρόνος να θρηνήσουν γιατί αυτός έλειπε στην εκστρατεία. Η Lady M είναι απελπισμένη για αυτήν την επανένωση, και φυσικά αυτό ανοίγει την πόρτα για το σκοτάδι και τη βία.»

Για το αν αντιλαμβάνεται το βάθος της σκοτεινότητας και της δολιότητας του ρόλου του εξηγεί ότι «Πάντα έχω πρόβλημα με τη λέξη αυτή. Δεν μου δίνει καμία πληροφορία, δεν με βοηθά. Μου αρέσει να εντοπίζω το κίνητρο ενός χαρακτήρα. Δεν νομίζω ότι είναι κακός. Είναι κάποιος που έχει υποστεί ζημιά. Είναι όσο καλός όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες, όταν τον πρωτοσυναντάμε. Υπηρετεί τον βασιλιά του και φροντίζει τους στρατιώτες του.»

Τα γυρίσματα της ταινίας γίνονται στα Χάιλαντς της Σκωτίας και όπως αναφέρει η DailyMail, οι ηθοποιοί θα έχουν σκοτσέζικη προφορά, εξαιρουμένης της Κοτιγιάρ, η οποία ύστερα από προτροπή του σκηνοθέτη Τζάστιν Κούρζελ, θα διατηρήσει το γαλλικό αξάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα