«Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μία μοναδική ευκαιρία για συνάντηση του αθηναϊκού κοινού με την ασιατική Τέχνη της Καλλιγραφίας, δοσμένη εξαιρετικά μέσα από πίνακες, όπου η πανάρχαια Τέχνη της Γραφής συναντάται με τον σύγχρονο ζωγραφικό τρόπο έκφρασης παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας» θα λάβει χώρα από 21 έως 24 Απριλίου και θα περιλαμβάνει έργα που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον καλλιτέχνη Jeon, Chan Duk με αφορμή την συγκεκριμένη έκθεση. Η συνάντηση αυτή θα πλαισιωθεί και με ελληνική Καλλιγραφία, σε διάφορες εκφράσεις της, από την αρχαία ελληνική έως τη σύγχρονη

Γραφή από την καλλιγράφο Λένα Σεπτέμβρη.

Οι δύο μορφές καλλιγραφίας –ασιατική και ελληνική- θα συνυπάρξουν σε διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί επίσης διαδραστική εκδήλωση, όπου οι δύο καλλιγράφοι θα δημιουργούν ταυτόχρονα, παρουσία του κοινού.

Στόχος, η ανάπτυξη μιας πιο οικείας σχέσης του κοινού με την τεχνική και την Τέχνη της Καλλιγραφίας και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για αυτή την ξεχασμένη εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά και αδιαμφισβήτητης αξίας και αισθητικής Τέχνη.

The post «Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα