Ο Λιθουανός…Κατίδης: Ζωγράφισε σβάστικα στο σήμα της Nike…και ζήτησε συγγνώμη [εικόνα]

22:01 3/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Κλασικές φωτογραφίες αναχώρησης της Λιθουανικής αποστολής τραβούσε με τον φωτογραφικό του φακό ο δαιμόνιος φωτογράφος P. Garkauskas. Μόνο που η βαρετή φωτογράφηση έβγαλε είδηση που αναστάτωσε όλη την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της χώρας.

Κι αυτό γιατί την ώρα που περίμενε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο ο Κριστόφ Λαβρίνοβιτς φαίνεται πως βαριόταν και είπε να ζωγραφίσει. Και τι ζωγράφισε; Μια σβάστικα πάνω στο σήμα της Nike!

Μόλις οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα έγινε χαμός. Άμεσα αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας που καταδίκασε το γεγονός ενώ ακολούθησε ανακοίνωση

από την λιθουανική ομοσπονδία μπάσκετ:

"Η λιθουανική ομοσπονδία μπάσκετ, είναι εναντίον σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού, εθνικού ή οποιουδήποτε άλλου και καταδικάζει το γεγονός. Όλα τα μέλη της λιθουανικής ομάδας μπάσκετ σέβονται τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και των θρησκειών".

Όσον αφορά τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς που δεν περίμενε ποτέ να προκαλέσει τόσο σάλο, υποστήριξε: "Σέβομαι τους ανθρώπους όλων εθνικοτήτων και όλων των θρησκειών. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ζητώ συγγνώμη και απολογούμαι για την απρόσεκτη ενέργειά μου".

Η μεταμέλεια του παίκτη ωστόσο δεν ήταν αρκετή να συγκρατήσει την οργή του Άρβιντας Σαμπόνις ο οποίος σχολίασε ότι: "Ίσως η βλακεία δεν έχει όρια, αλλά η ηλιθιότητα των φωτογράφων είναι ίσως μεγαλύτερη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι είμαστε υπέρ της Λιθουανίας. Ο παίκτης προφανώς δεν ήξερε τι έκανε και κανείς μας δεν κατάλαβε γιατί το έκανε".

Δείτε την εικόνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα