Ο «Γολγοθάς» της αναμονής: Οι περιοχές με τα λιγότερα δρομολόγια των ΜΜΜ

Ο Γολγοθάς που περνάνε όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καλά κρατεί με τα δρομολόγια να αραιώνουν και τους επιβάτες να εξαντλούν την υπομονή τους καθημερινά.

Περισσότερα από 900 λεωφορεία είναι παροπλισμένα στα αμαξοστάσια ενώ οι περικοπές στα δρομολόγια και οι συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού κάνουν τις μετακινήσεις

ακόμα πιο δύσκολες. Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι τοπικές γραμμές των προαστίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος. Επίσης οι τοπικές γραμμές του κορμού που συνδέουν τις περιοχές με το κέντρο έχουν καθυστερήσεις καθώς η συχνότητα των δρομολογίων έχει μειωθεί σημαντικά.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη αναθέσει μία νέα συγκοινωνιακή μελέτη προκειμένου να σχεδιαστούν εκ νέου τα δρομολόγια και να τονωθεί η κάλυψη σε ορισμένες γραμμές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η αναμονή σε όλες τις γραμμές είναι περίπου 25 λεπτά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και τα 50’ ενώ τα σαββατοκύριακα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη με τον χρόνο αναμονής να μεγαλώνει.

Οι περιοχές που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα ΜΜΜ:

ΑνθούσαΑργυρούποληΕλευσίναΚαματερόΚορυδαλλόςΚορωπίΛιόσιαΜαγούλαΜάνδραΠαιανίαΠέραμαΠικέρμιΣπάταΣχιστόΤερψιθέα

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα