Ο γαλάζιος «παπάς» με τις υπογραφές: Γράψε – σβήσε στα στρατηγεία των υποψηφίων στην τελική ευθεία της διαδικασίας

«Εδώ οι υπογραφές, εκεί οι υπογραφές, πού είναι υπογραφές;». Η παρακάτω παραφθορά της γνωστής φράσης του παπατζή θα μπορούσε να ταιριάζει…γάντι στα όσα διαμείβονται στο γαλάζιο παρασκήνιο, με τους Ηρακλειδείς του γαλάζιου στέμματος να ερίζουν για τις υπογραφές των μελών της ΠΕ που θα οριστικοποιήσουν τις υποψηφιότητες για την προεδρία της ΝΔ. Την ίδια ώρα, κρίσιμη είναι και η στάση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ναι μεν δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ,

αλλά παράλληλα δέχεται και πιέσεις να στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν αυτός οριστικοποιήσει τη σκέψη του και κατέβει.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Στα στρατηγεία των μονομάχων δύο πράγματα έχουν πάρει φωτιά: τα τηλέφωνα και τα μπλοκάκια. Οι επικοινωνίες με τα μέλη της ΠΕ δίνουν και παίρνουν, ενώ παράλληλα ονόματα σβήνονται και γράφονται για την τελική λίστα των 50 υποψηφιοτήτων που θα πρέπει να καταθέσει κάθε υποψήφιος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, πλην όμως στο παρασκήνιο «τρέχει» συλλογή υπογραφών υπέρ του, με την πλευρά Μεϊμαράκη να μην θέλει υπογραφές από βουλευτές και περιφερειάρχες. «Θέλει να αποτυπωθεί κίνηση από κάτω, από τη βάση του κόμματος» αναφέρει για τον κύριο Μεϊμαράκη στενός συνεργάτης του.

Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη θα πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανή, με τον ίδιο βεβαίως να εξακολουθεί να τοποθετείται με σιβυλλικές δηλώσεις, των οποίων η ανάγνωση σε δεύτερο βαθμό όμως αποκαλύπτει και τις πραγματικές προθέσεις του προέδρου της ΝΔ.

Ο κύριος Μείμαράκης επιθυμεί, αν είναι υποψήφιος, να είναι πρόεδρος μακράς πνοής και με εντολή να τα αλλάξει όλα και όχι απλά να είναι ένας ματαβατικός τοποτηρητής, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα αλλαγών. Άλλωστε, μέσω μια εκλεκτορικής διαδικασίας, ακόμα και αν διαφωνεί με αυτή στην ουσία της, ο κύριος Μεϊμαράκης θα μπορούσε να αναβαπτιστεί ως πρόεδρος της ΝΔ και να προβεί σε ρήξεις και ανατροπές την επόμενη μέρα στο εσωτερικό της παράταξης.

Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη προσανατολίζονται στο να παγιώσουν την εικόνα ανανέωσης και σύγκρουσης με το παλιό κατεστημένο εντός της ΝΔ. Ως προς τις υπογραφές, αρκετά μέλη της ΠΕ έχουν υπογράψει, με τις πληροφορίες να είναι αντικρουόμενες.

Συνεργάτες του κυρίου Μητσοτάκη ισχυρίζονται πως έχουν κλειδώσει οι 50 υπογραφές, ενώ άλλοι εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό έχει γίνει ως τώρα, αν και δεν αμφισβητούν ιδιαίτερα ότι εν τέλει θα καταφέρει να τις μαζέψει. Να σημειωθεί πως μόλις κατατεθεί και τυπικά η υποψηφιότητά του, ο κύριος Μητσοτάκης θα έχει κύκλο επαφών με τους πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Από το στρατηγείο του Απόστολου Τζιτζικώστα κάνουν λόγο για περισσότερες από 70 υπογραφές και βλέπουν με αισιοδοξία τη συνέχεια της κούρσας, καθώς τα συγκεντρωτικά πυρά που δέχεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύουν το προφίλ της ρήξης με το παρελθόν που θέλει να υιοθετήσει.

Από σήμερα, Τετάρτη, ο κύριος Τζιτζικώστας θα βρίσκεται στην Αθήνα για να ρυθμίσει τα της υποψηφιότητάς του, ενώ μέχρι στιγμής τα άτομα που έχουν υπογράψει αποτυπώνουν την εικόνα μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας.

Καλό κλίμα και στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ετοιμάζει την ομάδα κρούσης του που θα απαρτίζεται από συνεργάτες του και νέα στελέχη της ΝΔ. Ο κύριος Γεωργιάδης απέρριψε τους ισχυρισμούς πως κατεβαίνει ως λαγός, λέγοντας πως θα φτάσει έως το τέλος της κούρσας, αν και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να κερδίσει.

Πάντως, ένα διψήφιο ποσοστό, αν εν τέλει φτάσει έως το τέλος, θα ήταν μια καλή αποτύπωση για τον πρώην υπουργό, μιας και θα τον καταστήσει σοβαρό παίχτη στην επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς. Όσο για τις υπογραφές, ο κύριος Γεωργιάδης έχει περί τις 30 προς ώρας, αν και συνεργάτες του εμφανίζονται απολύτως καθησυχαστικοί, λέγοντας πως υπάρχει μια δεξαμενή ασφαλείας.

Έντονη κινητικότητα υπάρχει και στο στρατηγείο του Βασίλη Κικίλια, με τον πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξεως να σταθμίζει έως το τέλος τα δεδομένα και να καθορίζει την στάση του κυριολεκτικά στο «παρά πέντε». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει προετοιμασία, με συνεργάτες του κυρίου Κικίλια να προβαίνουν σε σαφάρι υπογραφών, χωρίς προς ώρας να υπάρχει καθαρή εικόνα για τον απόλυτο αριθμό που έχει συγκεντρώσει ο πρώην υπουργός. Πάντως, αν υπάρξει απόφαση να κατέβει, δεν θα υπάρξει ζήτημα με τις υπογραφές, όπως εκτιμάται στο γραφείο του.

Επαφή Καραμανλή-Βορίδη και απουσία του από την κούρσα της ηγεσίας

Ο Μάκης Βορίδης δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, κάτι που είχε μεταφέρει εγκαίρως το KoolNews.gr, αλλά επιβεβαιώθηκε και τυπικά με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού στο Mega. Η αλήθεια είναι πως τυχόν υποψηφιότητα Βορίδη συναντούσε πολλά εμπόδια, ξεκινώντας από τις υπογραφές και φτάνοντας έως το παρελθόν του.

Πάντως, όπως πληροφορείται το KoolNews.gr, ο ρόλος του Μάκη Βορίδη δεν τελειώνει εδώ. Ο πρώην υπουργός είχε επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τους δύο άνδρες να συζητούν σε καλό κλίμα και εφ’ όλης της ύλης. Είναι κοινό μυστικό στη ΝΔ πως, αν ο κύριος Βορίδης αποφάσιζε να κατέβει όντας σε σιωπηρή κόντρα με τον Κώστα Καραμανλή, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα γι’ αυτόν, πλην όμως η επαφή μοιάζει να έφερε αποτελέσματα, μιας και πλέον η σχέση των δύο μπαίνει σε άλλο επίπεδο.

Δεν είναι άλλωστε και λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται πως ο κύριος Βορίδης μπορεί ακόμα και να στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και όχι τον Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι που επιβεβαιώνει και το περιβάλλον Γεωργιάδη. Άλλωστε, ο κύριος Βορίδης θέλει να είναι παρών στο κεντροδεξιό στερέωμα και το επόμενο διάστημα, επομένως ο καλός δίαυλος επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό είναι απαραίτητος.

Διαβάστε επίσης: Χρησμών Μεϊμαράκη Vol.2: «Το ζητούμενο δεν είναι ο αριθμός των υποψηφίων, αλλά οι υπογραφές»- Εκ νέου βέλη κατά Παπαμιμίκου

The post Ο γαλάζιος «παπάς» με τις υπογραφές: Γράψε – σβήσε στα στρατηγεία των υποψηφίων στην τελική ευθεία της διαδικασίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γράψε –,grapse –