Ο επίμονος Τάκης Μπαλτάκος και τα… φαντάσματα της ελληνικής (άκρας) Δεξιάς

16:38 8/2/2016 - Πηγή: KoolNews

Η περίπτωση του Τάκη Μπαλτάκου δεν είναι κάτι καινούργιο στο στερέωμα της ελληνικής Δεξίας. Πλην όμως, για πρώτη φορά ο άλλοτε συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά μιλά τόσο ανοιχτά για την πρόθεση δημιουργίας νέου, καθαρόαιμου δεξιού πολιτικού φορέα.

Ο φορέας αυτός πιθανόν θα έχει επικεφαλής ένα πρόσωπο που ακόμα σκορπά "ρίγη" ενθουσιασμού στην ελληνική Δεξιά, όπως ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος. Άλλωστε, η δημοσιευθείσα πρόθεση του κ. Μπαλτάκου ρίχνει και πάλι φως

σε ορισμένα ξεχασμένα... φαντάσματα της ελληνικής Δεξιάς, τα οποία μάχονται να επανέλθουν στο προσκήνιο.

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Η συνέντευξη του κ. Μπαλτάκου στον ΣΚΑΪ ήταν άκρως αποκαλυπτική όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις του. Ο άλλοτε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης επί του Αντώνη Σαμαρά έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό παρασκηνιακές επαφές με στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ, αλλά και από τον ευρύτερο δεξιό χώρο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Χρήστου Χρηστίδη, προέδρου του λεγόμενου Κόμματος των Αποστράτων, ενός σχηματισμού που συμμετείχε σε εκλογές με απογοητευτικά αποτελέσματα. Ο κ. Χρηστίδης ήταν παλιό στέλεχος της ΝΔ, ήθελε να πολιτευθεί στις Σέρρες, πλην όμως ποτέ δεν το κατάφερε. Εσχάτως, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ρίζες του Βασίλη Καπερνάρου.

Πλην όμως, σε πρόσφατη σύσκεψη στο γραφείο του κ. Μπαλτάκου εμφανίστηκαν και ορισμένα βαριά ονόματα, προερχόμενα από τη ΝΔ, με θητεία σε καίρια υπουργεία: χαρακτηριστικά είναι τα ονόματα του Γιάννη Μιχελάκη, πρώην υπουργού Εσωτερικών, του Αργύρη Ντινόπουλου, επίσης με θητεία στο Εσωτερικών, αλλά και του Πάνου Παναγιωτόπουλου, πρώην υπουργού Άμυνας και Πολιτισμού. Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μόνα άτομα που συνάντησε το τελευταίο διάστημα ο κ. Μπαλτάκος. Απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων με κύρος εντός του στρατεύματος, δικαστικοί, αλλά και άνθρωποι με χρόνιους δεσμούς με την εκκλησία εντάσσονται στο μπουκέτο των ραντεβού του κ. Μπαλτάκου. Η απόφαση είναι ειλημμένη από τη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Άλλωστε, η κεντρώα στροφή πάντα προκαλούσε... αποστροφή στον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος δεν πιστεύει σε...μεσοβέζικες λύσεις.

Ο ίδιος είχε εμφανιστεί εσχάτως στο προσκήνιο μέσω της καμπάνιας του Απόστολου Τζιτζικώστα. Μέχρι την αποτυχία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εισέλθει στον δεύτερο γύρο των γαλάζιων εκλογών στις 20/12, οι κ.κ. Μπαλτάκος και Βορίδης είχαν ηγετικό ρόλο στον κύκλο συνεργατών του περιφερειάρχη και συμμετείχαν καθημερινά σε καίριες συσκέψεις για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό αναφορικά με την πορεία της εν λόγω υποψηφιότητας. Μάλιστα, μετά την αποτυχία του κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Μπαλτάκος είχε σπεύσει να ανθροίσει τα ποσοστά των κ. Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα ως "ποσοστά της Δεξιάς", εκτιμώντας πως υπάρχει πλέον καταγραφή πως το 1/3 των μελών της ΝΔ συγκροτούν μια ενιαία δεξιά τάση. Οι εξελίξεις και η συμμαχία των κ.κ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη (ο οποίος ποτέ δεν μπήκε στη λογική του αθροίσματος του κ. Μπαλτάκου) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διέψευσαν την εκτίμησή του.

Πώς βιοπορίζεται όμως ο κ. Μπαλτάκος; Διατηρεί το δικό του επιτυχημένο δικηγορικό γραφείο, ενώ πλέον έχει επιστρέψει και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στο πλευρό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αρχικά ως νομικός σύμβουλος, ενώ πλέον είναι αντιπρόεδρος της ΚΑΕ. Από τη συλλογιστική του όλου εγχειρήματος δεν θα πρέπει να εξαιρείται η σφοδρή κόντρα που ξέσπασε προσφάτως με αγοραίο τρόπο και από το βήμα της Βουλής μεταξύ των κ.κ. Καμμένου και Γιαννακόπουλου. Δεν είναι μυστικό πως ο κ. Γιαννακόπουλος είχε στηρίξει το κόμμα του νυν υπουργού Άμυνας, πλην όμως οι δυό τους βαδίζουν δρόμους παράλληλους. Δεν θα πρέπει δε να θεωρείται τυχαίο πως η δήλωση του κ. Μπαλτάκου για τη συγκρότηση ενός νέου δεξιού κόμματος με αντιμνημονιακά και πατριωτικά χαρακτηριστικά βαθμολογείται με 10 στο πολιτικό θερμόμετρο της δημοφιλούς ιστοσελίδας newsbomb.gr του κ. Γιαννακόπουλου.

Βεβαίως, η σπουδή του Τάκη Μπαλτάκου να ιδρύσει ένα νέο κόμμα δεν είναι καινούργια. Δεν θα πρέπει να ξεχνιέται η υπόθεση της ίδρυσης του κόμματος Ρίζες. Ο κ. Μπαλτάκος είναι διαχρονικός υποστηρικτής της άποψης πως θα πρέπει να "γεμίσει" το κενό μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής και γι' αυτό, στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2014 είχε σπεύσει να ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος με το ακρωνύμιος ΡΙΖΕΣ (Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός). Εν τέλει, ο κ. Μπαλτάκος έμεινε εκτός του κόμματος, λόγω διαφωνιών με τα υπόλοιπα μέλη και την προεδρία ανέλαβε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος. Το κόμμα σήμερα υπάρχει τεχνικά, πλην όμως επί της ουσίας "φυτοζωεί".

Η αναγγελία ίδρυσης κόμματος, με τον Α/ΓΕΣ ε.τ. Φραγκούλη Φράγκο να φέρεται να είναι έτοιμος να αναλάβει επικεφαλής, αν αυτό συμβεί, προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο της κεντροδεξιάς. Η ΝΔ διερωτήθηκε, γιατί ο κ. Μπαλτάκος δεν πηγαίνει κατευθείαν στη Χρυσή Αυγή, ενώ ο κ. Μπαλτάκος δεν απαντά "σε ανοησίες", όπως το θέτει. Σύμφωνα με τη συλλογιστική του κ. Μπαλτάκου, η Χρυσή Αυγή είναι πολύ... brutal, συνεπώς χρειάζεται ένα καθαρόαιμο δεξιό, πατριωτικό όπως το θέτει αυτός, κόμμα, με σαφή αντιμνημονιακό χαρακτήρα, προκειμένου να γεμίσει το χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής, μιας και κρίνει τους ΑΝΕΛ ως ανεπαρκείς.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί σε αυτή την περίπτωση, αν τα σχέδια του κ. Μπαλτάκου θα υλοποιηθούν. Άλλωστε, αυτοί που του ασκούν σκληρή κριτική, εκτιμούν πως το πολιτικό του κεφάλαιο είναι άκρως περιορισμένος. "Δεν μετρούσε και δεν μετρά σωστά τον ίσκιο του", σχολιάζει δηκτικά κεντρικός γαλάζιος παράγοντας, ο οποίος δεν κρύβει την αντιπάθειά του για τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Μπαλτάκος.

The post Ο επίμονος Τάκης Μπαλτάκος και τα… φαντάσματα της ελληνικής (άκρας) Δεξιάς appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα