Ο Αλέξανδρος Πορφύρης από το Master Chef μαγειρεύει αρνί καρέ με baby πιπεριές γεμιστές με κους κους

07:29 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Ο Αλέξανδρος Πορφύρης, ο 20χρονος τότε νεαρός που είχε αποκτήσει πολλούς θαυμαστές με τη μαγειρική του μέσα από το Master Chef 2, μας μαγειρεύει από τη Μάλτα και το εστιατόριο που δουλεύει, το Chapter One, αρνί καρέ με baby πιπεριές γεμιστές με κους κους.

ΥΛΙΚΑ

Παϊδάκια αρνί 300 γρ.1 Πιπεριά
baby κίτρινη1 Πιπεριά baby κόκκινηΠαντζαρόφυλλαΕλαιόλαδοΒούτυρο2 φύλλα δάφνης2 σκελίδες σκόρδοΑλάτιΠιπέριΘυμάρι (κατά προτίμηση)

Για τη γέμιση στις πιπεριές baby

Κους κους 100 γρ.Κύμινο σκόνη (κατά προτίμηση)Κάσιους (κατά προτίμηση)Σταφίδες (κατά προτίμηση)Προαιρετικά:Για τη μαγιονέζα πιπεριάς3 πιπεριές κανονικές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)Ένα κουταλάκι του γλυκού ξανθάνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κους κους να βράσει σε καυτό νερό για 7-8 λεπτά. Το κρυώνουμε, το στραγγίζουμε και σε ένα μπολ το ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη, καβουρδισμένα κάσιους και μουλιασμένες σταφίδες.

Παίρνουμε τις baby πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, δάφνη, σκελίδες σκόρδου και αλάτι και μετά βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180ο για 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στις πιπεριές τη γέμιση.

Παίρνουμε τα παϊδάκια και τα βάζουμε στο φούρνο μαριναρισμένα με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι στους 180ο για 17-20 λεπτά, ανάλογα το κομμάτι. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά παντζαρόφυλλα με λίγο βούτυρο.

Τέλος, για τη μαγιονέζα παίρνουμε τις πιπεριές, τις ρίχνουμε στο multi και καθώς ανακατεύονται προσθέτουμε ελαιόλαδο σιγά σιγά. Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και σκόνη ξανθάνης για να πήξει.

Keywords
Αναζητήσεις
πορφύρης μενεγακη , συνταγη αλεξανδρου χαραλαμπίδη στο master chef
Τυχαία Θέματα