Ο Kimi Raikkonen στη Ferrari για 2 χρόνια!

Η Ferrari ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9) την έναρξη της συνεργασίας της με τον Kimi Raikkonen για τα επόμενα 2 χρόνια (2014-2015).

Το σίριαλ της μεταγραφής του K. Raikkonen έφτασε στο τέλος του και ο 33χρονος Φινλανδός, επιστρέφει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε το μοναδικό Παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του για την Formula 1 (το

2007).

Το πρώτο του πέρασμα από τη Scuderia διήρκεσε 3 χρόνια -από το 2007 έως και το 2009- και ολοκληρώθηκε πρόωρα (είχε συμβόλαιο και για το 2010), όταν η Ferrari έδωσε τη θέση του στον Fernando Alonso.

Σε αυτά τα 3 χρόνια που αγωνίστηκε με τη Scuderia, ο «iceman» πήρε μέρος σε 52 Grand Prix, πήρε 5 pole positions , νίκησε 9 από αυτά και ανέβηκε 26 φορές στο podium.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο Maranello όπου στο παρελθόν πέρασα τρία φανταστικά και πολύ πετυχημένα χρόνια. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από την εποχή που ήμουν στη Ferrari, με κορυφαία φυσικά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2007. Ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά μονοθέσιο της Ferrari και να συνεργαστώ ξανά με ανθρώπους με τους οποίους είχα στενούς δεσμούς. Ανυπομονώ επίσης να συνεργαστώ με τον Fernando τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό πιλότο, με σκοπό να φέρουμε στην ομάδα την επιτυχία που αξίζει», είπε στις πρώτες του δηλώσεις που φιλοξενούνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Scuderia.

Οι F. Alonso και K.Raikkonen , αποτελούν το πιο δυνατό δίδυμο πιλότων για το 2014. Μένει να δούμε αν η συμβίωσή τους θα είναι ήρεμη και η συνεργασία τους αρμονική.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από.. εξήντα χρόνια που η Ferrari θα έχει για οδηγούς της δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από τότε που ήταν στην ομάδα ο Alberto Ascari (Πρωταθλητής του '52) και ο Giuseppe Farina (ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του '50).

Όταν μάλιστα ανέλαβε τη διεύθυνση ο Luca di Montezemolo πάντα υπήρχαν ο Νούμερο ένα πιλότος και ο δεύτερος . Δείτε γαι παράδειγμα την εποχή της κυριαρχίας του Michael Schumacher, ο οποίος είχε δίπλα του «πιστούς στρατιώτες» όπως ο Eddie Irvine, o Rubens Barrichello και ο Felipe Massa.

Λέγεται πως ο F. Alonso δεν έφερε αντίρρηση όταν οι άνθρωποι της ομάδας τον ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να φέρουν τον Κ. Raikkonen, αν και βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ισπανός πάλεψε για το αντίθετο. Το βέβαιο είναι ότι δεν αισθάνεται και τόσο άνετα όσο πριν.

Θυμηθείτε τι γινόταν το 2007 στη McLaren με την επεισοδιακή συμβίωση F. Alonso – L. Hamilton.

Το σίγουρο είναι πάντως πως η χρονιά του 2014 θα είναι συναρπαστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα