Ο «Happy One» Μουρίνιο και η στιγμή αμηχανίας στην επίσημη παρουσίασή του

Απλός και περιεκτικός! Ο Μουρίνιο φρόντισε να εκφράσει τα συναισθήματα χαράς για την επιστροφή του στην Τσέλσι, με τον πιο απλό τρόπο και με μπόλικη δόση χιούμορ: «Είμαι ο happy one» ήταν η φράση που επέλεξε για να αυτοσυστηθεί μπροστά στους δημοσιογράφους κατά την επίσημη παρουσίασή του.

Όπως τόνισε, είναι πανευτυχής, γιατί πρώτη φορά πάει σε κάποιον σύλλογο τον οποίο έχει ήδη αγαπήσει. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους της ομάδας: Πρώτα η τετράδα, μετά η τριάδα, η μάχη για τον τίτλο και η διεκδίκηση αλλά

όχι η εμμονή το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος τεχνικός, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και Ρώσο μεγιστάνα, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, καθώς μετά το «διαζύγιό» τους, τον Σεπτέμβριο του 2007, είχαν φουντώσει οι φήμες που τους ήθελαν να έχουν σοβαρές διαφωνίες. Όπως τόνισε, από κοινού αποφάσισαν τότε να χωρίσουν τους δρόμους τους, αλλά και πως αν δεν είχαν καλές σχέσεις, εκείνος σε καμιά περίπτωση δεν θα επιχειρούσε το βήμα της μεγάλης επιστροφής.

«Είμαι ο Ευτυχισμένος! Μοιάζει σαν είναι ήταν λίγες μέρες πριν, όταν πρωτοανέλαβα την ομάδα, αλλά πέρασαν εννέα χρόνια. Από τότε, έχουν αλλάξει πολλά στην καριέρα μου. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Έχω την ίδια καρδιά, τα ίδια συναισθήματα για το πάθος μου με το ποδόσφαιρο και τη δουλειά μου, αλλά, σαφώς, είμαι διαφορετικός άνθρωπος. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έρχομαι σε κάποιον σύλλογο που ήδη αγαπάω» δήλωσε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρέθηκαν εκεί τον κατέκλυσαν από ερωτήσεις, σχετικά με τον ίδιο, τις προηγούμενες ομάδες του, αλλά και τους στόχους της νέας χρονιάς που ανοίγεται μπροστά του: «Η Λίβερπουλ έχει τον Μπρένταν Ρότζερς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο, άρα, θα είναι καλύτερη. Η Τότεναμ έχει δυναμώσει πολύ τα τελευταία χρόνια, η Άρσεναλ διαβάζω ότι ετοιμάζεται να δαπανήσει αρκετά χρήματα και φυσικά υπάρχουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Άρα πρώτος στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, μετά η κατάκτηση μιας θέσης στην τριάδα, η οποία δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά φυσικά η κατάκτηση του τίτλου. Το Τσάμπιονς Λιγκ για το οποίο πολλοί θα αναρωτηθείτε, δεν αποτελεί εμμονή μου αλλά σίγουρα θέλω να το κατακτήσω και με την Τσέλσι».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε πως οι παλιοί παίκτες και «σημαίες» του συλλόγου (Λάμπαρντ, Τέρι, Κόουλ, Τσεχ) δεν θα έχουν καμία ειδική μεταχείριση, ενώ, γνωστοποίησε ότι ο Πάουλο Φερέιρα θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν αλλά απέφυγε να μιλήσει για τους μεταγραφικούς στόχους του.

Μετά από σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε, διέψευσε κατηγορηματικά όσους δήλωναν πως θέλει να κοουτσάρει τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Παράλληλα, έδωσε την απάντησή του στον Ινιέστα, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο Μουρίνιο κατέστρεψε το ισπανικό ποδόσφαιρο: «Ναι, το κατέστρεψα γιατί σταμάτησα την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα» ήταν τα λόγια του, με την ειρωνεία στο βλέμμα του να είναι εμφανέστατη!

Όμως, υπήρξε και η στιγμή που o «Special One» (ή «Happy One», όπως δηλώνει) ήρθε σε δύσκολη θέση, όταν δημοσιογράφος του ζήτησε να αποκαλύψει τις αδυναμίες του. Ο Μουρίνιο, για λίγα δευτερόλεπτα «πάγωσε», πριν απαντήσει: «Το σίγουρο είναι ότι τις ξέρω και προσπαθώ να τις διορθώσω. Δεν πρόκειται να σας τις πω όμως γιατί αύριο το πρωί ο αντίπαλός μου θα διαβάσει εφημερίδες και δεν πρέπει να τις μάθει. Στην Τσέλσι ξέρουμε πως να κρύβουμε τις αδυναμίες μας από τον εχθρό και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα