Ντέρμπι οι εκλογές στο Ελ Σαλβαδόρ – Προβάδισμα πρώην διοικητή αριστερών ανταρτών

08:07 3/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Ένας πρώην διοικητής αριστερών ανταρτών έχει σαφή προβάδισμα έναντι του συντηρητικού αντιπάλου του μετά τα πρώτα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στο Ελ Σαλβαδόρ, την Κυριακή.

Ο Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν διοικητής των ανταρτών που μετεξελίχτηκε σε κορυφαία ηγετική μορφή του αριστερού Φαραμπούντο Μαρτί Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου ( FMLN ) κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Ελ Σαλβαδόρ, έχει σαφές εκλογικό προβάδισμα με το 49,23% των ψήφων, αλλά με καταμετρημένο περίπου το 12% των ψηφοδελτίων. Ο δεξιός πρώην δήμαρχος του Σαν Σαλβαδόρ, Νόρμαν Κουιχάνο λαμβάνει

το 38.74% των ψήφων.

Παρά τη σαφή υπεροχή του αριστερού υποψηφίου δεν αποκλείεται να μην υπάρξει νικητής με πάνω από το 50% των ψήφων, με αποτέλεσμα οι δύο κορυφαίοι διεκδικητές να αναμετρηθούν σε επαναληπτική εκλογική διαδικασία στις 9 Μαρτίου. Αν οι εκλογές οδηγηθούν σε επαναληπτικό γύρο, καθοριστικό ρόλο πιθανώς να παίξει ο τρίτος υποψήφιος και αντιφρονών του δεξιού κόμματος ΑΡΕΝΑ πρώην πρόεδρος, Ελίας Αντόνιο Σάκα.

Τα εκλογικά κέντρα στη χώρα άνοιξαν στις 7 π.μ. ( 1300 GMT ) και έκλεισαν 10 ώρες αργότερα. Οι αρχές ανέφεραν ότι η προσέλευση ήταν πάνω από 50%, οι εκλογές έγιναν ειρηνικά, ενώ και οι διεθνείς παρατηρητές δεν σημείωσαν παρατυπίες ή μορφές βίας. Το Ελ Σαλβαδόρ είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στη Λατινική Αμερική με εκτεταμένο κύμα οργανωμένου εγκλήματος και βίας των δρόμων, ενώ το 40% από τα 6 εκατομμύρια πολίτες του εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα