Ντάισελμπλουμ: Επιταχύνετε! Καταλήξτε σε συμφωνία με την Τρόικα

Την επιτάχυνση των προσπαθειών της Ελλάδας ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και να προχωρήσει το πρόγραμμα προσαρμογής τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την προσέλευσή του στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ είναι ενδεικτικές του κλίματος και της στάσης που θα κρατήσουν στο Eurogroup οι Ευρωπαίοι εταίροι,

οι οποίοι σκοπεύουν να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική αποστολή να επιταχύνει τις προσπάθειές της ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα. Χρειαζόμαστε περισσότερη πρόοδο πριν λάβουμε περαιτέρω αποφάσεις, αυτό είναι που προέχει, ανέφερε ο ολλανδός επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η συνεδρίαση του προγραμματισμένου Eurogroup αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 μ.μ. τοπική ώρα, ενώ στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται τα προγράμματα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και η προετοιμασία της εξόδου από τα μνημόνια της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, χωρίς όμως να ληφθούν αποφάσεις για Ελλάδα και Κύπρο.

Στις αποφάσεις που αναμένονται, αποτελεί η έξοδος της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο εκκρεμεί κατά πόσο είναι αναγκαία ή όχι προληπτική πιστωτική γραμμή.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα