Ντάισελμπλουμ: Δεν κατατέθηκαν νέες προτάσεις, θέλουμε βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για όλους αξιοπιστίας

19:13 7/7/2015 - Πηγή: KoolNews

Tο Eurogroup θα συνεδριάσει και την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε ο Πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερουν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές στην τηλεδιάσκεψη θα αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις που θα κατατεθούν αύριο και η ελληνική πλευρά αναμένεται να καταθέσει επίσημο αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Βοήθειας (ESM). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές o Πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν σήμερα από την ελληνική πλευρά δεν ήταν συγκεκριμένες και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα

χρειάζεται αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαίωσε τα όσα κυκλοφόρησαν νωρίτερα και ανέφεραν πως η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση χωρίς νέες προτάσεις. «Πιστέψαμε ότι θα είχαμε κάποιες νέες προτάσεις. Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση τώρα που μιλάμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Θα πρέπει να υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας» σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ έσπευσε να τονίσει πως τα «τα προβληματα στην Ελλάδα είναι βαθιά και θα μας απασχολουν για πολύ ακόμη». «Πρέπει να ακούσουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση» σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. ενΌσον αφορά στην ελληνική πρόταση είπε πως «ίσως να έχουμε τις ελληνικές προτάσεις σήμερα. Δεν τις είχαμε μέχρι τώρα».

The post Ντάισελμπλουμ: Δεν κατατέθηκαν νέες προτάσεις, θέλουμε βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για όλους αξιοπιστίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα