Νew York Times: H ώρα της κάθαρσης στην Ελλάδα – Τα σκάνδαλα αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο

Ένα ακόμα δημοσίευμα-φωτιά για την Ελλάδα φιλοξενούν οι σημερινοί New York Times, επικρίνοντας τα μέτρα και την φορολογία που έχουν εξουθενώσει τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα και αναδεικνύοντας τις ανισότητες που έχουν προκύψει στην χώρα από τα μέτρα λιτότητας .

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως «πολλές φορές έχουν γίνει επικρίσεις για την αδικία των μέτρων λιτότητας τα οποία αύξησαν την φορολογία και μηδένισαν τους

λογαριασμούς και τα επιδόματα του μέσου Ελληνα, την ίδια στιγμή που οι ελίτ απέφευγαν παρόμοια βάρη χωρίς να έρχονται προ των ευθυνών τους για τον ρόλο που είχαν στη δημιουργία όλης αυτής της άσχημης κατάστασης».

Ωστόσο αυτή η κατάσταση -προς ικανοποίηση πολλών- έχει αρχίσει να αλλάζει» τονίζουν σε δημοσίευμα τους οι NYT, στο οποίο σημειώνουν ότι «με θέληση, οι Ελληνες δικαστές δουλεύουν ανεξάρτητα από τους πολιτικούς -και μερικές φορές αντιμετωπίζουν την παθητική αντίσταση τους- και κυνηγούν την διαφθορά σε μια βαθιά δεξαμενή τωρινών και πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων και μελών της επιχειρηματικής ελίτ, οι οποίοι κάποτε θεωρούνταν ανέγγιχτοι».

Το δημοσίευμα κάνει επίσης λόγο για μια «νέα περίοδο κάθαρσης» η οποία χαρακτηρίζεται από ξεσκέπασμα σκανδάλων που έβλαψαν το ελληνικό δημόσιο ενώ δεν παραλείπουν να αναφέρουν πως στις τάξεις των πολιτών υπάρχει έντονο το αίσθημα της τιμωρίας.

Στη συνέχεια, οι New York Times αναφέρονται στις συλλήψεις σημαινόντων επιχειρηματιών και πρώην πολιτικών για σκάνδαλα και χρέη προς το δημόσιο και τονίζουν ότι για πρώτη φορά γίνεται έρευνα για σκάνδαλα σε εξοπλιστικά συμβόλαια, ενώ αναφέρονται και στην περίπτωση Λιάπη.

«Στην πρώτη γραμμή αυτής της επιχείρησης, βρίσκονται οι δύο κορυφαίες εισαγγελείς για την διαφθορά, η 52χρονη Ελένη Ράικου και η 36χρονη Πόπη Παπανδρέου, γνωστή και ως «εξολοθρευτής» με αφορμή τις προσεκτικές και λεπτομερείς έρευνες της. Και οι δύο συμπλήρωσαν την αναφορά που καταδίκασε τον Ακη Τσοχατζόπουλο», γράφουν οι NYT.

Keywords
Τυχαία Θέματα