Νέο μπέρδεμα με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ – Πως εμπλέκεται ο Αλαμάνος

Διαψεύδει κατηγορηματικά το ΠΑΣΟΚ οποιαδήποτε ανάμειξη του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Παναγιώτη Αλαμάνου, στις διαδικασίες του ελέγχου των οικονομικών του κόμματος, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, μεταξύ άλλων, ο πατέρας του κ. Αλαμάνου, Χάρης Αλαμάνος, διατελεί πρόεδρος της εταιρείας Σ.Ο.Λ. Α.Ε., μιας εκ των έξι ελεγκτικών εταιρειών που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα,

στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ανυπόστατη και υποβολιμαία προσπάθεια εμπλοκής του στελέχους μας, που έχει ως στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων εις βάρος του Κινήματος».

Όσον αφορά δε στη σχέση του ίδιου του Παναγιώτη Αλαμάνου με την εν λόγω εταιρεία, το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει στη σχετική ανακοίνωση του νεοεκλεγέντος μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου.

Με την εν λόγω ανακοίνωσή του, ο κ. Αλαμάνος διαψεύδει αφενός ότι ο πατέρας του διατελεί πρόεδρος της εταιρείας Σ.Ο.Λ. Α.Ε., διευκρινίζοντας ότι υπήρξε διευθύνων σύμβουλος στο παρελθόν, θέση από την οποία αποχώρησε το 1996. Αφετέρου, διαψεύδει οποιαδήποτε προσωπική του ανάμειξη στα θέματα του οικονομικού ελέγχου, τονίζοντας ότι δεν αναμίχθηκε σε καμία περίπτωση στα θέματα του οικονομικού ελέγχου και ότι δεν γνωρίζει ευρήματα και συμπεράσματα από αυτόν. Παράλληλα, καταγγέλλει «προς όλες τις κατευθύνσεις», την «επιχείρηση εμπλοκής του», την οποία χαρακτηρίζει «αυθαίρετη, ανυπόστατη και υποβολιμαία, μια και αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχυσης και προβλημάτων στο ΠΑΣΟΚ».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Αλαμάνος με αφορμή «ορισμένα δημοσιεύματα» που «επιχειρούν να με εμπλέξουν στα θέματα που συνδέονται με τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.», διευκρινίζει ότι:

1. Ουδέποτε ο πατέρας μου Χάρης Αλαμάνος υπήρξε πρόεδρος της εταιρείας Σ.Ο.Λ. Α.Ε. Στο παρελθόν υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, θέση από την οποία αποχώρησε το 1996 δηλαδή προ δεκαεπτά ετών. Εκ τότε ουδέποτε κατείχε θέση που σχετιζόταν με τη διοίκηση της εν λόγου εταιρείας.

2. Είμαι εργαζόμενος στην Εταιρεία Σ.Ο.Λ. Α.Ε. Χωρίς να κατέχω κάποια υψηλή διοικητική θέση. Οι μετοχές που κατέχω στην Εταιρεία είναι το 1/350 του συνόλου (δηλαδή περίπου το 0,3%). Ανάλογο ποσοστό 0,3% κατέχει ο πατέρας μου Χ. Αλαμάνος. Άρα ουδόλως μπορώ να επηρεάσω τα διοικητικά τεκταινόμενα της Εταιρείας.

3. Η Εταιρεία Σ.Ο.Λ. Α.Ε. είναι μία από τις έξι (6) Εταιρείες οι οποίες ανέλαβαν τον Ιούνιο του 2012 τον έλεγχο των οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό δηλαδή έγινε αρκετούς μήνες πριν το Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την εκλογή των οργάνων που προέκυψαν από αυτό. Υπενθυμίζω ότι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου εκλέχθηκα το Μάρτιο του 2013.

4. Δεν αναμείχθηκα σε καμία περίπτωση στα θέματα του ελέγχου των οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και δεν γνωρίζω ούτε τα τυχόν ευρήματα, ούτε τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα