Νέα Ferrari 458 Speciale: Η κόκκινη

Η Ferrari ανακοίνωσε μια ακόμη πιο hardcore έκδοση της 458 Italia, με το όνομα Speciale. Η πρώτη της παρουσίαση θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη.

Είχαμε ακούσει και στο παρελθόν για μία νέα έκδοση της 458 με ονόματα όπως: Monte Carlo, Scuderia ή Challenge Stradale, αλλά τελικά η Ferrari αποφάσισε να «βαφτίσει» τη νέα

458 «Speciale».

Πρώτη αλλαγή ή αν θέλετε αναβάθμιση έγινε στον V8 κινητήρα της ο οποίος από τα 4.495 κ.εκ. του κινητήρα της αποδίδει 605 ίππους. Σύμφωνα με τη Ferrari η 458 Speciale είναι το πιο δυνατό ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο με V8 στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας.

H Ferrari 458 Speciale ζυγίζει άδεια 1.290 κιλά και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,0”, ενώ για τα 0-200 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 9,1 δευτερόλεπτα. Το γυρολόγιο της στην πίστα της Ferrari στο Φιοράνοήταν στα 1’ 23” 500, ολοκληρώνοντας το γύρο 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερα από τη στάνταρ 458 Italia.

Η Ferrari συνεργάστηκε με τον Pininfarina για το σχεδιασμό της 458 Speciale, όσο αφορά την αεροδυναμική αλλά και την αισθητική βελτίωση. Για παράδειγμα, η 458 Speciale διαθέτει αεροδυναμικά κινητά πτερύγια εμπρός και πίσω που προσαρμόζονται αυτόματα για βελτιστοποιήσουν την κάθετη αεροδυναμική πίεση.

Από ένα κορυφαίο μοντέλο όπως η 458 Speciale δε λείπουν και τα γονίδια από τη F1. Εδώ κάνουν την εμφάνισή τους μέσω του συστήματος Side Slip Angle Control. Το SSC μπορεί να αναλύει τη γωνία ολίσθησης του αυτοκινήτου, να τη συγκρίνει με την ιδανική τιμή και να βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ροπής μέσω του ελέγχου πρόσφυσης και του μοιράσματος της ροπής στους πίσω τροχούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα