ΝΔ μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: Ο κ. Τσίπρας είναι πιο εξασθενημένος

22:02 4/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση οδηγήθηκαν να δεχθούν τις περισσότερες προτάσεις μας στο προσφυγικό, επισημαίνουν πηγές της ΝΔ.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τα συμπεράσματα της Συγγρού ως προς το ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας και τη συζήτηση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, είναι τα εξής:

"Από την αρχή επιδιώξαμε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να γίνει πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός για περίπου 8 ώρες δέχθηκε σκληρή κριτική, κυρίως,

αλλά όχι μόνο, για τη σημερινή κατάσταση.

Συνέπεια αυτής της κριτικής, αλλά κυρίως της κατάστασης, είναι το ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση οδηγήθηκαν να δεχθούν τις περισσότερες προτάσεις μας στο θέμα αυτο, αποδοχή που έχει και ιδεολογικά ζητήματα για τον κ. Τσίπρα, όπώς η αύξηση των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους παράνομους μετανάστες, ο αυστηρός και αποτελεσματικός διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, καθώς επίσης, πέραν της αλληλεγγύης, και το ζήτημα της ασφάλειας.

Μια από τις προτάσεις που κατέθεσε η ΝΔ, αλλά δεν είναι στο ανακοινωθέν είναι η άμεση διαμόρφωση και εκκίνηση εφαρμογής ευρωπαϊκού και όχι εθνικού προγράμματος επιστροφής (returns) στις χωρες προέλευσής τους, με ευθύνη των ευρωπαϊκών αρχών, όπως η Frontex.

Βεβαίως, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα στο πεδίο της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός πηγαίνει στη Σύνοδο έχοντας ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο οφείλει να υπερασπιστεί με επιτυχία και να φέρει πίσω απτά αποτελέσματα.

Επίσης, είναι σημαντικό πως σε ένα ανακοινωθέν μπήκαν και οι προβληματισμοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το κατά πόσον η κυβέρνηση μπορεί να ανταποκριθεί στις ευθύνες της.

Ο κ. Τσίπρας που μπήκε στο προεδρικό μέγαρο είναι ίδιος με τον Τσίπρα που βγήκε από το προεδρικό μέγαρο; Εκεί μέσα πέρασε οχτω. Δύσκολες ώρες, με μια σκληρή κριτική από όλα τα κόμματα και τη ΝΔ, υλοποίησε και δέχθηκε σειρά προτάσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βεβαίως πρέπει να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Δύο μέρες νωρίτερα η ΝΔ διαφώνησε με τις δηλώσεις των χωρών του Βίζεγκραντ και την τοποθέτηση του Σλοβάκου πρωθυπουργού. Το Μέγαρο Μαξίμου το θυμήθηκε μόλις σήμερα.

Αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Ποταμιού για τον Ούγγρου πρωθυπουργό. Άρα, το πολιτικό συμπέρασμα είναι πως σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός είναι πιο εξασθενημένος και σίγουρα ενισχυμένη η ΝΔ".

The post ΝΔ μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: Ο κ. Τσίπρας είναι πιο εξασθενημένος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα