«Να κρατάμε τις αποδείξεις» μας συμβουλεύει τώρα ο Τρύφων Αλεξιάδης

17:12 7/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Συνεχίζεται το αλαλούμ του υπουργείου Οικονομικών με τις αποδείξεις, καθώς ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις του 2016... μέχρι νεοτέρας!

Πρακτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι, μέχρι να έλθει στη Βουλή

οριστική νομοθετική ρύθμιση για το αφορολόγητο με κάρτες και τραπεζικές συναλλαγές, θα πρέπει όλοι να κρατάμε καλού-κακού τις αποδείξεις που έχουμε για αγορές και δαπάνες από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Βεβαίως, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιες από τις δαπάνες και αγορές θα μετράνε στο αφορολόγητο με κάρτες, όταν αυτό θεσπιστεί, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προς το παρόν καλό είναι να κρατάμε όλες ανεξαιρέτως τις αποδείξεις που έχουμε στα χέρια μας!

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης συνέστησε να μην πετάξουμε ούτε τις αποδείξεις τις προηγούμενης πενταετίας και να τις αρχειοθετήσουμε, διότι «μπορεί κάποιος να κληθεί για έλεγχο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει εγκύκλιο, στην οποία θα ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα πρέπει να γίνεται με τις αποδείξεις των παρελθόντων ετών, αλλά και με αυτές του 2015, για τις οποίες αρχικά διευκρινίστηκε (μετά από παλινωδίες) ότι δεν θα μετράνε για το αφορολόγητο και την έκπτωση φόρου στα εισοδήματα που θα δηλωθούν φέτος. Ωστόσο, η σημερινή δήλωση Αλεξιάδη φαίνεται ότι αλλάζει ξανά τα δεδομένα!

The post «Να κρατάμε τις αποδείξεις» μας συμβουλεύει τώρα ο Τρύφων Αλεξιάδης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα