Να γιατί όλα τα νέα βίντεο του YouTube έχουν 301 προβολές

Σίγουρα το έχουμε όλοι παρατηρήσει κάποια στιγμή: Σε όλα τα καινούρια βίντεο του YouTube οι προβολές είναι 301. Στην αρχή πολλοί είναι εκείνοι που δεν έδωσαν σημασία, προσπερνώντας την τυχαία αυτή ισότητα. Στη συνέχεια, όμως, συνειδητοποίησαν πως το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται σε κάθε νέο βίντεο που αναρτάται.

Κι, ως γνωστόν, «Κάτι που συμβαίνει μία φορά, μπορεί να γίνει και δεύτερη. Αν, όμως, συμβεί και δεύτερη, θα συμβεί σίγουρα και τρίτη». Που σημαίνει

ότι, εφόσον αυτό παρατηρείται κατ’ επανάληψη, δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Και όντως δεν είναι:

Η Google πρέπει με κάποιο τρόπο να βεβαιώνεται πως, για κάθε νέο βίντεο, οι προβολές προέρχονται όντως από χρήστες κι όχι από ειδικά μηχανήματα, που έχουν ως στόχο να τις αυξάνουν τεχνητά, προκειμένου να προσθέτουν εικονική διάδοση του βίντεο. Έτσι, για να διασφαλίζει την εγκυρότητα των προβολών, η εταιρεία δίνει στο YouTube την εντολή να παγώνει το μετρητή τους στις 301 για περίπου μισή μέρα, όσο διαρκεί δηλαδή και ο έλεγχος του βίντεο. Αυτό γίνεται μέσω μιας στατιστικής διαδικασίας που επιβεβαιώνει πως η κίνηση από τους σέρβερς όλου του κόσμου είναι αληθινή.

Είναι λογικό, όσο πραγματοποιείται η διαδικασία του ελέγχου, να «μαζεύει» κι άλλες προβολές το βίντεο. Αυτές εννοείται ότι, αν και δεν προσμετρώνται όσο διαρκεί η διαδικασία του ελέγχου, προτίθενται με το που ολοκληρωθεί αθροιστικά.

Γιατί, όμως, 301; Ποιος ο λόγος που επελέγη αυτός ο αριθμός;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει γίνει σαφής από την Google, ενώ, ακόμα και ο διευθυντής περιεχομένου του YouTube, Τεντ Χάμιλτον, δεν μπορεί να ισχυριστεί πως γνωρίζει το λόγο. Πρόσθεσε, όμως, πως το σχετικό θέμα με τις 301 προβολές είναι αυτό για το οποίο τον ρωτούν πιο συχνά απ' όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα