Μυτιληναίος: Επιστροφή στην ανάπτυξη

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έδωσε συνέντευξη στο BBC News και ξεκαθάρισε πως μόνο η ανάπτυξη θα βγάλει τη χώρα από τη κρίση.

Η έλλειψη χρηματοδότησης και η έλλειψη ανάπτυξης είναι οι λόγοι που κρατάνε την Ελλάδα ακόμα στη κρίση. Αυτό είπε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελο Μυτιληναίο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο BBC News.

«Αν

δεν γυρίσει στην ανάπτυξη η  Ελλάδα, δεν υπάρχει έξοδος από  την κρίση», τόνισε ο κ. Μυτιληναίος, προσθέτοντας ότι «και γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη ; Διότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση».

«Για να γυρίζουμε στην ανάπτυξη χρειάζεται να εισέλθουν κεφάλαια, αλλά τα επενδυτικά σχήματα φεύγουν από τη νότιο Ευρώπη λόγω του ρίσκου, το οποίο οφείλεται κυρίως στις Ευρωπαϊκές πολιτικές. Αν η εποπτεία των Τραπεζών στην Ευρωζώνη περάσει στην ΕΚΤ, τότε μπορεί η ιδία η ΕΚΤ να παράσχει πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων όποτε και τα κεφάλαια θα ανακατανεμηθούν υπέρ του Νότου για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις εταιρείες που αποχωρούν από την Ελλάδα και μετακινούν την έδρα τους στο εξωτερικό, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι «η αποχώρηση των Εταιρειών όπως η Coca-Cola και η ΦΑΓΕ είναι αρνητική μόνο ως προς τη σημειολογία της. Το βασικό είναι ότι οι μεγάλες αυτές εταιρείες κρατάνε την παραγωγή τους στην χώρα. Μετακινούν την έδρα τους για λόγους που, όπως διάβασα στις ανακοινώσεις τους, έχουν να κάνουν κυρίως με την προσέλκυση χρηματοδότησης, πρόβλημα που έχουν όλες οι Ελληνικές εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους».

«Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι λύση. Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό, αλλά αφορά στο σύνολο τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα