Μύρισε Κυριακή του Πάσχα – Αρνίσιο μπούτι «λουκούμι» από τον Άκη

17:35 9/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Όλο και πιο κοντά στην Κυριακή του Πάσχα και το φινάλε της νηστείας παντός είδους μας έφερε ο Άκης Πετρετζίκης, που πρώτος απ΄όλους μα δείχνει πως να τιάξουμε αρνίσιο μπούτι με μουστάρδα, μέλι και μυρωδικά που θα το κάνουν λουκούμι!

ΥΛΙΚΑ

1 μπούτι αρνίσιο (αν βρείτε πάνω από κιλό καλύτερα)1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση1 μάτσο θυμάριχοντρό αλάτιπιπέριελαιόλαδο

Για το γλάσο

1/4 κούπας
μέλι1/4 κούπας μουστάρδα2 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βάζουμε το κάτω κόκαλο, που έχουμε ζητήσει από τον χασάπη να μας κρατήσει, μέσα στο μπούτι για ντεκόρ. Επίσης του ζητάμε ή το κάνουμε μόνοι μας αν έχουμε ένα κοφτερό μαχαίρι να μας ανοίξει το κρέας παντού ομοιόμορφα και να έχει το ίδιο πάχος.Κάποια σημεία στα οποία είναι συγκεντρωμένο πολύ λίπος το αφαιρούμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 3 - 4 χιλιοστών. Κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι μας στα σημεία με πολύ κρέας και εκεί βάζουμε τις λωρίδες με το λίπος που μαζέψαμε προηγουμένως.Αλείφουμε με ελαιόλαδο εσωτερικά και προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο. Επίσης βάζουμε μπόλικο ψιλοκομμένο θυμάρι.Στην μια άκρη του κρέατος βάζουμε το κόκαλο και τυλίγουμε το κρέας προσεκτικά σε ρολό.Δένουμε με σπάγκο σε 3 - 4 σημεία.Αλείφουμε και απέξω το αρνί με λάδι και βάζουμε μπόλικο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο θυμάρι. Βάζουμε στον πάτο του ταψιού λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα το αρνί και το σκόρδο.Σκεπάζουμε το αρνί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 2:00 - 2:30 ώρες ανάλογα το μέγεθος του κρέατος.Κατά τη διάρκεια που είναι το κρέας στο φούρνο βράζουμε τις πατάτες μας σε μπόλικο νερό. Στραγγίζουμε.Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο και αλείφουμε με αυτό το μείγμα το αρνί μας.Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για λίγο ακόμα μαζί με τις πατάτες μέχρι να καραμελώσει το γλάσο μας και να πάρει ωραίο χρώμα.Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα