Μοσκοβισί: Έλληνες, οι Γερμανοί σας την έχουν στημένη

Πρώην υπουργός εξομολογήθηκε περιστατικό στο Παρίσι το οποίο δείχνει ότι στόχος των Γερμανών ήταν να αναγκάσουν την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ!

Σύμφωνα με «Τα Νέα» τον Οκτώβριο του 2011, ένας πρώην υπουργός Οικονομικών που επισκέπτεται συχνά τη γαλλική πρωτεύουσα έγινε δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον σύμβουλο του Γάλλου προέδρου για τοα οικονομικά Εμμανουέλ Μακρόν. Στη συνάντηση έτυχε να είναι παρών και ο Πιέρ Μοσκοβισί – δεν είχε αναλάβει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών – που συμπτωματικά βρισκόταν

στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δύο Γάλλοι εκμυστηρεύτηκαν στον Έλληνα υπουργό ότι μια ισχυρή ομάδα Γερμανών με επικεφαλής των Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει όσο είναι στην ζώνη του ευρώ. Για αυτό το λόγο αυξάνονται συνεχώς οι απαιτήσεις προς την ελληνική πλευρά και καθυστερούν την εκταμίευση των δόσεων. Στόχος αυτής της στρατηγικής ήταν να εξωθήσουν την Ελλάδα στην οικειοθελή αποχώρηση από το ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μήνυμα ήρθε στην Αθήνα, που το ερμήνευσε σωστά. Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε ότι έπρεπε η προσπάθεια να είναι άμεμπτη και να μη δοθεί καμία απολύτως αφορμή που θα έδινε τροφή σε τέτοιους κύκλους και παράλληλα θα ενίσχυε τους υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στο ευρώ.  Παρότι πέρασαν όλες οι απαιτήσεις τους και ακόμη και τα γερμανικά ΜΜΕ αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις,  οι προθέσεις της Γερμανίας φάνηκαν στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, όταν δεν υπήρξε απόφαση για την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα