Μόνιμη…η «έκτακτη εισφορά» – Θα την πληρώνουμε έως και το 2016

Παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης έως και το 2016 προβλέπει το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που έφερε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην έκθεσή της η Επιτροπή διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό 4 δις. ευρώ και έτσι πιθανή ανάγκη επιβολής και νέων μέτρων.

Το παράθυρο χρονικής επέκτασης στο χαράτσι της ΔΕΗ

για το 2014, παράτασης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης έως και το 2016, ανατροπές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, παραβάσεις στον κατώτατο μισθό, ελαστικότερες εργασιακές σχέσεις, μείωση του αριθμού των συμβεβλημένων στον ΕΟΠΥΥ γιατρών, αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για αγρότες και νοικοκυριά με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος καθώς και λήψη οριστικών μέτρων εντός του Αυγούστου στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης της αμυντικής βιομηχανίας προβλέπει το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο που έφερε στο φώς της δημοσιότητας χθες η Κομισιόν ως παράρτημα της έκθεσης αξιολόγησης.

Το δημοσιονομικό κενό που εντοπίζει για το 2015-2016 που ανέρχεται στα 4 δις. ευρώ, αφήνει ανοιχτό για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ενώ εμμέσως θέτει και ζήτημα αύξησης του αριθμού των απολύσεων στο Δημόσιο.

Καθυστερήσεις στην κινητικότητα και αργή καταγραφή προόδου αλλά και πολλά ρίσκα στην εφαρμογή του προγράμματος εντοπίζουν οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, με κόκκινα σημεία τα φορολογικά έσοδα, την φοροδιαφυγή και τα κατεστημένα συμφέροντα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα