Μόλυβος: Στον Λευκό τον Πύργο πήρα τα κεμπάπ του με τσίπουρα και ούζα

08:29 8/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Τις αυξήσεις στα διόδια τις έβαλαν οι Θεσσαλονικείς. Ναι, μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς. Γιατί σου λέει «μην ανέβουν εδώ πάνω οι Αθηναίοι και πάνε στο Μόλυβο και μας χαλάσουν το στέκι μας». Γιατί αυτό είναι ο Μόλυβος για τη συμπρωτεύουσα: κατάθεση ψυχής πάνω στα μεζεκλίκια από όλη την επικράτεια της Ελλάδας.

Ο Μόλυβος είναι ένα φρέσκο καφέ - εστιατόριο με πλήρη κουζίνα που έχει ως αναφορά παραδοσιακές συνταγές από

τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα όπως φάβα Σαντορίνης με χταποδάκι σχάρας και άνυδρο ντοματάκι, κολοκυθοανθούς Μυτιλήνης, Σφακιανές πίτες με ανθότυρο και μέλι, σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης συνοδευόμενα με σπιτική ρώσικη σαλάτα αλλά και γεύσεις απ΄ όλο το κόσμο όπως Ταμπουλέ, Λαχματζούν, Παπαγκάνους, Λιβανέζικο γιαουρτλού, κεμπάπ, μελιτζανομπουρεκάκια, κασεροκροκέτες, γλυκόξινα φιλετάκια με λάιμ, σολομό με σως σαμπάνιας και μασκαρπόνε, ριζότο με κοτόπουλο και σπαράγγια και τόσα άλλα.

Το evergreen στο νέο του χώρο που άνοιξε απέναντι από τον Λευκό Πύργο δεν είναι κατ΄ευφημισμό, αλλά θέλει να τονίσει την ενέργεια και τη φρεσκάδα σε χυμούς, καφέδες, σαλάτες, καθώς και όλες τις συνταγές που φτιάχνονται με βάση την εποχή, δηλαδή τα διαθέσιμα από τη γη προϊόντα.

Στα ράφια του θα χαζέψεις 70 ποικιλίες ούζου και τσίπουρου, ανάμεσα σε αυτά και τσίπουρο δικής τους παραγωγής, κρασιά, μετόχια, κομπόστες, τουρσιά και λικέρ, όλα σπιτικά φτιαγμένα.

Ίωνος Δραγούμη 31 & Καποδιστρίου 1 (1ος όροφος), Θεσσαλονίκη, 2310-555952 & Τσιρογιάννη 1, Λευκός Πύργος

Keywords
Τυχαία Θέματα