Μητσοτάκης: Καταργείται η επετηρίδα στο Δημόσιο – Θα προάγονται οι εργατικοί

Την πρόθεση της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας απόλυτη προτεραιότητα την γρήγορη και ασφαλή έξοδο από την κρίση.

«Όταν πιλοτάρεις ένα αεροπλάνο που κινδυνεύει να πέσει, πρώτα φροντίζεις να το προσγειώσεις με ασφάλεια κι έπειτα να αναζητήσεις τα αίτια για τη βλάβη που υπέστη», σημειώνει με νόημα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον Τύπο της Κυριακής και αναφορικά με το δικό του χαρτοφυλάκιο τόνισε πως «για τη δεύτερη φάση του προγράμματος κινητικότητας έχουν σχεδιαστεί από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και

Εσωτερικών και θα υλοποιηθούν δύο σημαντικές παρεμβάσεις, στον ΕΟΠΥΥ και τους δήμους».

«Δεν θα υπάρξουν ξαφνικοί θάνατοι οργανισμών» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως σύντομα θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία πρώτα θα περάσει από δημόσια διαβούλευση και θα αφορά οργανισμούς που έχουν αξιολογηθεί και κριθεί ότι δεν επιτέλουν πλέον ουσιαστική αποστολή.

O κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν προκύπτει δημοσιονομικό όφελος από τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων υπενθυμίζοντας πως η συμφωνημένη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 την πενταετία 2011-2015 επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής του κανόνα 1:5 δηλαδή μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις ενώ την περίοδο 2013-2014 ο κανόνας προσαρμόζεται στο 1:1. Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε πως το σχέδιο του για το δημόσιο αφορά μεταρρυθμίσεις στους εξής τομείς:

Εξορθολογισμός της διοίκησης με τα νέα συμπαγή οργανογράμματαΔραστική απλοποίηση διαδικασιών για τη μείωση των διοικητικών βαρών του πολίτη και του επιχειρηματίαΚαινοτόμος διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που θα δίνει ευκαιρίες γρήγορης ανέλιξης στους εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους

«Η χώρα πάνω απ΄ όλα χρειάζεται σταθερότητα. Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές. Η οικονομία δεν αντέχει την πολιτική αβεβαιότητα, ειδικά τη στιγμή που να πάει να ορθοποδήσει» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα