«Μισθοί τέλος στο Δημόσιο και με τη… βούλα!»

H μεγάλη ανατροπή στο φορολογικό και ένα έγγραφο που ανακοινώνει στάση πληρωμών στο δημόσιο, μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο περίπτερο.

Ο βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Γραπτές εξετάσεις μέχρι την Άνοιξη του 2013″.

Η εφημερίδα γράφει ότι “εντατικό φροντιστήριο θα χρειαστούν οι περίπου 640.000 δημόσιοι υπάλληλοι που μέσω των γραπτών εξετάσεων, οι οποίες θα διενεργηθούν μέχρι την προσεχή άνοιξη, θα επιδιώξουν την παραμονή τους στις θέσεις που κατέχουν σήμερα στον κρατικό μηχανισμό“.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Χαριστική βολή”.

Η

εφημερίδα γράφει ότι “το βιβλίο του Ρουμελιώτη (πρώην εκπροσώπου στο ΔΝΤ) που στέλνει στα… Τάρταρα τον Γιώργο. Αν το Μνημόνιο 1 περιελάμβανε και αναδιάρθρωση χρέους, δεν θα χρειάζονταν τόσο σκληρά μέτρα. Πως γλίτωσαν 10 δισ. οι ξένες τράπεζες! Ο Ντομινίκ Στρος Καν, πίεζε, αλλά….“.

ΕΘΝΟΣ: “Ωρα μηδέν. Το καυτό πακέτο στα χέρια των “3″.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση των μέτρων αρχίζει με την κρίσιμη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων. Στόχος τους να αρχίσει η ανάκαμψη από το 2013. Μήνυμα Σαμαρά: Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση“.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Μισθοί τέλος στο Δημόσιο και με τη… βούλα!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “για πρώτη φορά το κράτος με επίσημο έγγραφο -ξέρετε από αυτά με τις σφραγίδες και τις υπογραφές της υπηρεσίας- ομολογεί την αδυναμία καταβολής μισθών! Και το χειρότερο είναι ότι οι υπάλληλοι δεν ξέρουν ούτε καν το πότε θα πληρωθούν“.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Οι τελικές αποφάσεις για τις συντάξεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “βαρύ πακέτο στο τραπέζι των τριών αρχηγών. Μαχαίρι 2% έως 10% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής άνω των 1.000 ευρώ. Καταργούνται τα δώρα σε κύριες και επικουρικές. Στα 330 ευρώ από 360 ευρώ η σύνταξη του ΟΓΑ, αλλά με διατήρηση δώρων. Κόβεται το ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών“.

ΕΣΤΙΑ: “Τεράστια ζημιά από τις απεργίες”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “χθες είχαμε για μία ακόμη φορά γενική απεργία. Και ως συνήθως οι διαδηλώσεις που έγιναν στο κέντρο των Αθηνών επισκιάσθηκαν από επεισόδια, τα οποία έκαναν τον γύρο του κόσμου. Αλλά το ερώτημα είναι αμείλικτο: Μπορεί η χώρα να κάνη βήματα προς τα εμπρός με διαρκείς απεργίες, διαδηλώσεις και επεισόδια;”

Η ΑΥΓΗ: “Αρχή ανατροπής”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “καθολική απαίτηση για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα από τη Βουλή. Αναβρασμός στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Φοβίζει τους βουλευτές η λαϊκή οργή. Αλ.Τσίπρας: η σημερινή κινητοποίηση, ορόσημο για τη μεγάλη κοινωνική αντεπίθεση μέχρι την τελική νίκη“.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Δάνεια μπλόκο τραπεζών για συμφωνία συνολικής ρύθμισης”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “διέξοδο στους υπερχρεωμένους δανειολήπτες φαίνεται ότι προσφέρει μόνο ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως νόμος Κατσέλη. Η προγραμματική συμφωνία για ρύθμιση- “ανάσα” σε δανειολήπτες αποδεικνύεται κενό γράμμα“.

<
Keywords
Τυχαία Θέματα