Μήνυμα Μέρκελ για το προσφυγικό: «Να συνεργαστούν Ελλάδα και Τουρκία κατά των διακινητών στο Αιγαίο, αλλιώς…»

Μήνυμα σε Ελλάδα και Τουρκία ότι πρέπει να δουλέψουν από κοινού στο Αιγαίο για να αντιμετωπίσουν τους διακινητές μεταναστών και προσφύγων έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ, επαναφέροντας εμμέσως το ζήτημα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο.

«Η φύλαξη των συνόρων, ειδικά όταν πρόκειται

για θαλάσσια σύνορα, είναι πολύ δύσκολη χωρίς τη συνεργασία με τον εταίρο στην άλλη πλευρά της όχθης. Και η Τουρκία έχει δίκιο όταν λέει ότι φιλοξενεί δύο εκατομμύρια πρόσφυγες και ότι έχει λάβει ως τώρα μόνο λίγη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας σε συνέδριο των Γερμανών Εργοδοτών.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της οικονομικής στήριξης της Τουρκίας, «προκειμένου να δώσουμε στους πρόσφυγες τη δυνατότητα να παραμείνουν υπό ανθρώπινες συνθήκες κοντά στην πατρίδα τους», αλλά και της νόμιμης μετανάστευσης, μέσω της εφαρμογής της ποσόστωσης μεταξύ των κρατών-μελών της. «Είναι σαφές ότι ο σημερινός τρόπος μετανάστευσης, με την αποδοχή του κινδύνου ζωής, με μια μετανάστευση από την οποία κερδίζουν οι διακινητές και μάλιστα δισεκατομμύρια, όταν βλέπουμε τους αριθμούς των ανθρώπων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ως βιώσιμο λογικό μοντέλο. Από αυτό κερδίζουν οι λάθος άνθρωποι. Οι πρόσφυγες θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος και συμπλήρωσε:

«Όταν όλο αυτό συμβαίνει μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ - διότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ - τότε δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος που σε μια στενή λωρίδα νερού μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ κυριαρχούν οι διακινητές και όχι μια νόμιμη κατάσταση».

Κατέληξε λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, την Κυριακή, «ώστε να αποκαταστήσουμε περισσότερη τάξη και έλεγχο, διότι αν καταπολεμήσουμε τις αιτίες της προσφυγιάς, τότε θα έχουμε μείωση του αριθμού των προσφύγων. Αυτό δεν μπορεί να ρυθμιστεί στα γερμανοαυστριακά σύνορα, αλλά στα εξωτερικά σύνορα, ώστε να διατηρήσουμε και τις ελευθερίες της Σένγκεν για την Ευρώπη και να κάνουμε το σωστό για τους πρόσφυγες».

The post Μήνυμα Μέρκελ για το προσφυγικό: «Να συνεργαστούν Ελλάδα και Τουρκία κατά των διακινητών στο Αιγαίο, αλλιώς…» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα