Μικροτσιπ θα σας κόβει το ρεύμα όταν κάνετε σπατάλη

Η ενέργεια που ξοδεύεται από τις οικιακές συσκευές είναι πολύ μεγάλη, όπως έχουν καταλήξει έρευνες για το περιβάλλον και έχουν συντελέσει κατά πολύ στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.

Ένα επαναστατικό εξάρτημα έρχεται να φέρει νέα δεδομένα στην χρήση των οικιακών συσκευών. Το «έξυπνο τσιπ» που θα μπορεί να αντιλαμβάνεται πότε μία συσκευή, όπως, λόγου χάρη ένα ψυγείο ή ένα πλυντήριο πιάτων ξοδεύει παραπάνω ρεύμα. Όταν η χρήση είναι αλόγιστη και ξεπερνάει το όριο, αυτόματα η παροχή ρεύματος θα διακόπτεται.

Δεν

αποκλείονται ωστόσο και οι αντιδράσεις για το νέο μέτρο που έχει εισάγει η Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Βρετανίας σε συνεννόηση με πολλές εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν να παράγουν συσκευές και μηχανήματα με αυτό το τσιπ .

Η εταιρεία ηλεκτρισμού θα μπορεί να ανιχνέυει την σπατάλη και χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη, το ρεύμα θα κόβεται. Το νέο δεδομένο στην διαχείριση ενέργειας εισάγει τον έλεγχο κάτι που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους καταναλωτές. Επίσης δεν υπάρχει η πρόβλεψη για αποζημίωση σε καταναλωτές, εάν προκύψει κάποια βλάβη σε μηχάνημα. Οι ομάδες καταναλωτών αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό αυτό το μέτρο και ετοιμάζουν κινήσεις αντίδρασης.

Η απάντηση της Εθνικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού είναι ότι ο μόνος λόγος που θα παρθεί το συγκεκριμένο μέτρο είναι η προστασία του περιβάλλοντος από την σπατάλη ενέργειας. Ένας στόχος μάλιστα που ακόμη φαντάζει μακρινός, είναι η κατανάλωση ενέργειας κατά 20% από εναλλακτικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα