Μίκης Θεοδωράκης: Ο Σάκης Ρουβάς θα αναδείξει το «Άξιον Εστί»

O Σάκης Ρουβάς είναι προγραμματισμένο να τραγουδήσει έργα του Μίκη Θεοδωράκη από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Τα αρνητικά σχόλια; Πολλά. Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη; Αποστομωτική.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάκης θα ερμηνεύσει τα «Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου», εμβληματικές συνθέσεις που πρωτοτραγούδησε ο Γρηγόρης

Μπιθικώτσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλη Χατζατουριάν, στο govastileto.gr, η πρόταση - πρόσκληση στον Σάκη Ρουβά, έγινε από τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη με τη σύμφωνη γνώμη του μαέστρου που θα διευθύνει τη συναυλία, Θεόδωρου Ορφανίδη, (διευθυντή στις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε Βρετανία, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία).

Ο ίδιος μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης επέμενε στην επιλογή του με τη σκέψη ότι ο Σάκης Ρουβάς όχι απλά μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο του αλλά θα… αναδείξει και τα τραγούδια.

«Ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας τραγουδιστής που αγαπάει η νεολαία, θα φέρει τους νέους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και θα τους μάθει το Θεοδωράκη και το έργο Άξιον Εστί», υποστηρίζει ο μεγάλος συνθέτης. Μάλιστα ο Μίκης Θεοδωράκης θα προλογίσει τη συναυλία και θα «υποστηρίξει» αυτή την επιλογή- εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σάκη μπροστά στο κοινό, την ημέρα της συναυλίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μίκης έχει στενούς δεσμούς με τη Νέα Σμύρνη, καθώς έζησε αρκετά χρόνια εκεί, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ToraΤora.gr

The post Μίκης Θεοδωράκης: Ο Σάκης Ρουβάς θα αναδείξει το «Άξιον Εστί» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα