Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης- Οι καλύτεροι Ellines προβάλλουν το έργο τους στη Μεσσηνία

Με στόχο την προβολή και ανάδειξη της Πελοποννήσου μερικοί από τους πιο σημαντικούς Έλληνες που διακρίνονται για το έργο τους στο εξωτερικό, έρχονται στις 19 Οκτωβρίου 2013 στο Costa Navarino για το συνέδριο «Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης», που συνδιοργανώνουν το ellines.com και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν Πελοποννήσιοι ομιλητές που κάνουν την Ελλάδα περήφανη, με στόχο την καταγραφή

και μετάδοση της τεχνογνωσίας και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, τη δικτύωση των ομιλητών με τη συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες και φυσικά την προβολή της Πελοποννήσου και την ανάδειξη του τουριστικού της προϊόντος.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι:

Γρηγόρης Στεφανόπουλος, Καθηγητής Βιοτεχνολογίας και Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) (ΗΠΑ).Άρτεμις Π. Σιμοπούλου M.D., Πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής Διατροφής και Υγείας (ΗΠΑ).Κώστας Μακρής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Μακρής (Αυστραλία).Χαρά Νικολακοπούλου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Imperial College του Λονδίνου (Μ. Βρετανία), η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο του Καλύτερου Νέου Ερευνητή για τη συμβολή της στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του στόματος και του δέρματος.Περικλής Παπαδόπουλος, Διευθυντής και Καθηγητής του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο San Hose στην Καλιφόρνια – Ερευνητής στο Κέντρο Ames της NASA (ΗΠΑ).Γεώργιος Τσιμπίδης, Οινοποιός, Πρόεδρος Εξαγωγέων Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.Ηρώ Τσιμπρή: Εκπρόσωπος των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Πελοποννήσου, Διευθύντρια της Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.

Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης και διευθυντής της Realnews. Το Συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Ιδρυτής του ellines.com, Χρήστος Μπάρλας ενώ το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το Συνέδριο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 του ΠΑΑ 2007 – 2013, Μέτρο 42Ια «Διατοπική Συνεργασία» με τίτλο: «Νήσος Πελοπόννησος», από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Συνέδριο υποστηρίζουν οι εταιρείες, ΦΑΓΕ, Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, VOLVO Car Hellas, Realnews, Real.gr, enikos.gr, koolnews.gr, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το STAR και η DIRECTION.

Keywords
Τυχαία Θέματα