Μια γιαγιά… επιδιόρθωσε εικόνα 120 ετών!

Η 80χρονη στεναχωριόταν που η εικόνα του Ιησού στην τοιχογραφία της Εκκλησίας  ξεθώριαζε και αποφάσισε να την φρεσκάρει μόνη της με καταστροφικά αποτελέσματα.

Σε ολόκληρη τη ζωή της έβρισκε καταφύγιο στην εκκλησία της συνοικίας της στη Σαραγόσα. Χαρές, λύπες, προβλήματα, όλα εκεί μπροστά στις εικόνες τα μετρούσε και τα μοιραζότανε. Τις τελευταίες μέρες, όμως, κάθε φορά που έμπαινε στην εκκλησία η καρδιά της μάτωνε. Η 80χρονη, πλέον, γιαγιά δεν μπορούσε να βλέπει την τοιχογραφία με την μορφή του Ιησού να ξεφτίζει. Και επειδή… δεν έβλεπε και κανέναν να θορυβείται, αποφάσισε να δράσει μόνη

της.

Το πορτρέτο από γύρο που είχε αρχίσει να καταρρέει λόγω της υγρασίας ήταν βεβαίως ηλικίας 120 ετών και μεγάλης αξίας, αλλά η γιαγιά δεν είχε χρόνο να σκεφτεί τέτοιες λεπτομέρειες.

Χωρίς να πει σε κανέναν από τους ανθρώπους της Εκκλησίας του Ελέους κάτι, άρπαξε ένα πινέλο, αγόρασε λαδομπογιές και άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της εικόνας. Όσοι την έβλεπαν σκυμμένη πάνω στην εικόνα, νόμιζαν ότι προσευχόταν με τον δικό της περίεργο τρόπο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ουσιαστικά κατάστρεφε το έργο του Ελίας Γκαρσία Μαρτίνεζ «Ecce Homo», το οποίο επισκέπτονταν προσκυνητές για περισσότερα από 120 χρόνια!

Μόλις η γιαγιά τελείωσε το έργο της, τρομοκρατήθηκαν οι πάντες στην εκκλησία και οι υπεύθυνοι έτρεξαν αμέσως να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς μήπως υπάρχει ελπίδα να επιστρέψει στην κανονική μορφή της.

«Η εκκλησία είναι πάντοτε ανοιχτή γιατί την επισκέπτεται πολύς κόσμος όλες τις ώρες. Παρότι υπάρχει φρουρός κανείς δεν κατάλαβε τι έκανε η κυρία, μέχρι που τελείωσε το έργο της», δήλωσε εκπρόσωπος της εκκλησίας και πρόσθεσε ότι η τοιχογραφία μπορεί να μην κόστιζε αμύθητα ποσά αλλά είχε τεράστια συναισθηματική αξία για εκατοντάδες πιστούς…

Τη Δευτέρα θα αποφανθούν οι ειδικοί εάν μπορεί να διασωθεί η εικόνα ενώ η εγγονή της… καλλιτέχνιδας έκανε ήδη μια μεγάλη δωρεά για να βοηθήσει κάπως την κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα