Μετωπική Θεοδωράκη με Τσίπρα – Στάση αναμονής από Φώφη

Την ώρα που η κυβέρνηση εγκαινιάζει σήμερα στη βουλή τη μάχη με τα προαπαιτούμενα, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καθορίζουν τη στάση τους ενόψει της επόμενης περιόδου και οριοθετούν τη σχέση τους με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη οι επιτελείς του κόμματος διευκρινίζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται

να στηρίξει στη βουλή καμία περικοπή σε συντάξεις και μισθούς, ούτε πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις. Διευκρινίζουν πάντως ότι θα ψηφίσουν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου και θα μπορούσε να έχει μια θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία.

Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν επίσης την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να στρογγυλέψει το λόγο του και να επιδιώξει τη διεύρυνση με την Κεντροαριστερά. Στο ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρόταση Τσίπρα για κοινό μέτωπο απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, και παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ για διεμβόλιση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας φροντίζοντας με κάθε τρόπο να αναδείξουν τις χαοτικές διαφορές που τους χωρίζουν από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή πάντως προσπαθούν να βρουν διαύλους επικοινωνίας με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Στο πλαίσιο αυτό με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες της κ. Γεννηματά και του κ. Στ. Θεοδωράκη σε εκδήλωση την οποία διοργανώνει την Τετάρτη το «Δίκτυο» της κ. Άννας Διαμαντοπούλου. Αν και οι δυο ηγέτες δε θα εμφανιστούν σε κοινό πάνελ, αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε με ποιο τρόπο θα απαντήσουν στο κάλεσμα για σύμπραξη των δυο χώρων και τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου, με πρόπλασμα τη συνεργασία των δυο κομμάτων.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκλείει κάθε συζήτηση για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε από τα Γιάννενα τον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματός του. Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα. Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας απέδειξε επανειλημμένα ότι βάζει πάνω από όλα και όλους, την προσωπική του καριέρα. Είναι ο αμοραλιστής με το αγγελικό πρόσωπο», συμπληρώνοντας ότι το Ποτάμι δεν γεννήθηκε για είναι ένα κόμμα back up του ΣΥΡΙΖΑ ούτε είναι πολιτικό ισοδύναμο των ΑΝΕΛ ή του Λεβέντη.

Παράλληλα, έκανε και την αυτοκριτική του λέγοντας ότι κορυφαίο λάθος του κόμματός του και της αντιπολίτευσης ήταν ότι δεν αξίωσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό που προείχε την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν να ψηφιστεί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους ώστε να μείνει η χώρα στο ευρώ.

The post Μετωπική Θεοδωράκη με Τσίπρα – Στάση αναμονής από Φώφη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα