Μετέτρεψε ένα σπίτι 80 τ.μ. σε high-tech βίλα!

Ένας πρώην σκηνογράφος από τη Βρετανία πρόκειται να ταρακουνήσει την αγορά ακινήτων προσφέροντας ένα νέο τύπο κατοικίας που θα παρέχει τέσσερις φορές τα δωμάτια μέσα σε… ένα τυπικό διαμέρισμα.

Πρόκειται για τον Σάιμον Γούντροφ ο οποίος δημιούργησε ένα καθιστικό που προσφέρει περισσότερο χώρο, αποκρύπτοντας τα δωμάτια που εμφανίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού ή το τράβηγμα ενός τοίχου.

Αυτά τα «κρυμμένα δωμάτια», συμπεριλαμβανομένου ενός υπνοδωματίου το οποίο κατεβαίνει από την οροφή, λειτουργούν μέσα από 12 μηχανικά κινούμενα μέρη και έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο που θα δημιουργούν

τέσσερις αίθουσες 80 τ.μ. σε… ένα ενιαίο διαμέρισμα ίδιου εμβαδού!

Το ακίνητο διαθέτει μια κύρια κρεβατοκάμαρα, δεύτερο υπνοδωμάτιο, ένα… βυθισμένο σαλόνι, κινηματογράφο, τραπεζαρία, γραφείο, κουζίνα πλήρους μεγέθους, αίθουσα πρωινού, μπάνιο και ένα κελάρι κρασιών.

Το όνομα του project είναι YO! και αποτελεί τον καρπό επτά ετών σχεδιασμού και ανάπτυξης. Ο εξηντάχρονος Γούντροφ ο οποίος ζει σε ένα πολυτελές ποταμόπλοιο στον Τάμεση, θεωρεί τα σπίτια ως την βάση της ανθρώπινης δημιουργίας. «Νομίζω ότι τα σπίτια βοηθήσει διαμορφώνουν τις ζωές μας. Είναι καταφύγιο μας, είναι ο βράχος μας» δήλωσε χαρακτηριστικά στη βρετανική DailyMail.

«Από τότε που δημιουργήθηκε το διαμέρισμα στην πόλη δεν έχουμε εφεύρει κάτι νέο. Το YO! αποτελεί τη νέα εφεύρεση για την κατοικία. Δώδεκα κινούμενα μέρη αντλούν από μια πληθώρα τεχνολογιών μηχανικής που προέρχονται από διάφορους τομείς –από τα γιοτ μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία – και επιτρέπουν τη μετατροπή μιας οικίας 80 τ.μ. σε ένα πολύ μεγαλύτερο σπίτι» τονίζει.

Ο Γούντροφ ο οποίος δούλευε ως σκηνογράφος για συναυλίες ροκ βρήκε την έμπνευση που αναζητούσε όταν είδε τον τρόπο που διαχειρίζονται οι μηχανικοί τις σκηνές για μουσικές παραστάσεις στο West End του Λονδίνου.

Έχει επίσης επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις αρχές της ιαπωνικής ζωής, όπου η απλή και προσαρμόσιμη διάταξη των παραδοσιακών δωματίων επιτρέπει πολλές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο.

Περισσότερα υψηλής τεχνολογίας στοιχεία, όπως αισθητήρες και ηλεκτρονικά, θα κάνουν το σπίτι εύκολο για χρήση και ασφαλές για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ο επιχειρηματίας έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να αποκαλύψει πόσο θα κοστίζει ένα YO! House καθώς θεωρεί ότι αυτή θα προσαρμοστεί στον ανάλογο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Αλλά ο επιχειρηματίας, ο οποίος εμφανίστηκε στον πρώτο κύκλο της σειράς Dragons Den, δεν θέλει να είναι τόσο ακριβό που οι πελάτες να προτιμήσουν απλώς ένα μεγαλύτερο σπίτι…

Keywords
Τυχαία Θέματα