Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα – Συνελήφθη συνεργάτης του Μαζιώτη [εικόνες]

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην ευρύτερη περιοχή του Βύρωνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια στις έξι και μισή το απόγευμα της Πέμπτης. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 30χρονος που φέρεται να συνδέεται με το περιβάλλον του Νίκου Μαζιώτη και τον Επαναστατικό Αγώνα

και ο οποιος συνελήφθη κατα την έφοδο σε σπίτι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, στο σπίτι στον Βύρωνα βρέθηκαν ολοκληρωμένα σχέδια για επίθεση στις εγκαταστάσεις μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται σε Πειραιά και Πάτρα. Επίσης, βρέθηκε ημιτελές σχέδιο με διαδρομές που ακολουθεί γνωστος εφοπλιστής.

Στα πλαίσια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες. Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας έως 26 ετών και μία γυναίκα 25 ετών. Παράλληλα συνελήφθη και ένας Αλβανός 30 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας και των ναρκωτικών.

Οι δύο από τους συλληφθέντες, από τη Θεσσαλονίκη, είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες. Ο ένας από αυτούς συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου βρέθηκε οπλισμός και το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα. Η συγκεκριμένη ταυτότητα βρέθηκε στο διαμέρισμα γυναίκας στον Βύρωνα, η οποία φιλοξενούσε τον δεύτερο συλληφθέντα από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν έχει διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι έχουν σχέση με τρομοκρατική δράση ή αν ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη. Ανάμεσα στα ευρήματα βρίσκονται ένα καλάσνικοφ, ένα περίστροφο των 38mm, μια αμυντική χειροβομβίδα και εκατοντάδες σφαίρες.

Αναλυτικά στις έρευνες, που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Σε σπίτι στην Αθήνα, όπου φιλοξενείτο προσωρινά ο ένας 26χρονος συλληφθείς, καθώς και στην πατρική του οικία στη Θεσσαλονίκη:

πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,(121) φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm ,(11) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,16 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων,πτυσσόμενη μεταλλική αστυνομική ράβδος (γκλοπ),ηλεκτρονικός εξοπλισμός,δυο φωτοβολίδες πυρσοί,δύο δέκτες και ένας πομπός ενεργοποίησης πυροτεχνημάτων.

- Σε δύο σπίτια του 30χρονου Έλληνα συλληφθέντα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

πλήρης αμυντική χειροβομβίδα,πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ,περίστροφο διαμετρήματος 38 mm ,5.000 ευρώ,αεροβόλο πιστόλι και αεροβόλο τυφέκιο.

Στην οικία του 30χρονου Αλβανού βρέθηκε επίσης ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης. 1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βύρωνα – Συνελήφθη συνεργάτης του Μαζιώτη [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα