Με το βλέμμα στραμμένο στο ΠΑΣΟΚ – Το Μαξίμου φοβάται ότι από εκεί θα γίνει, αν γίνει η «ζημιά»

Έμφαση στα τελευταία θετικά μηνύματα στον τομέα της οικονομίας και στην έξοδο από την κρίση θα δώσουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου οι εισηγητές των κομμάτων.

Στη ΝΔ που έχουν δώσει μάχες όλες αυτές τις ημέρες για να λειάνουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της Βουλής που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το ρευστό κλίμα στη συγκυβέρνηση και βέβαια την οριακή

πλειοψηφία των βουλευτών.

Ωστόσο στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι έστω κι έτσι έχουν το «πάνω χέρι» αφού όπως λένε ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσθηκε σε όλες τις αρνητικές προβλέψεις του για τους δείκτες της οικονομίας με πρώτο και κύριο το πρωτογενές πλεόνασμα.

Βέβαια στο Μαξίμου βρίσκονται πάντα σε συναγερμό κυρίως για τις αντιδράσεις εκ μέρους βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μιχάλης Κασσής που συνεχίζει να αντιδρά και μόλις χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματος χαρακτήρισε τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Αθανάσιο Σκορδά «ανεκδιήγητο» ενώ και όλη την εβδομάδα με δηλώσεις του σε ΜΜΕ έδειχνε την διαφωνία του με τα διάφορα μέτρα της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» στον οποίο είπε «Ανάθεμα την ώρα που αποφάσιζα να στηρίξω την κυβέρνηση. Ας με διαγράψει κι ο Βενιζέλος, χάρη θα μου κάνει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως κράτησε χαμηλούς τόνους στην Κ.Ο. κάνοντας λόγο για συλλογικές αποφάσεις:

«Δεν σας επέβαλα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καμία απόφαση και την πειθαρχία σε κανένα μέτρο. Μόνο συλλογικές είναι οι αποφάσεις μετά από περίσκεψη, επεξεργασία, διαπραγμάτευση. Γι’ αυτό είναι συλλογικό επίτευγμα αυτό που έχει γίνει» είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα