Με επιτροπή για κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο συνεχίζουν μαζί ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι

Τη σύσταση επιτροπής, για τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου, αποφάσισαν Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Η σύνθεση της επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, ενώ ορίστηκε χρονοδιάγραμμα δύο μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος. Τα πορίσματά της θα συζητηθούν σε νέες συναντήσεις των αρχηγών της Κεντροαριστεράς.

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το θέμα είναι να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της

χώρας, όχι να να ενώσουμε μηχανισμούς. Συμφωνήσαμε στην ίδρυση Επιτροπής που δεν θα έχει κανένα κόμμα πλειοψηφία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα», ανάφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τονίζοντας ότι ο στόχος των δύο παρατάξεων είναι να δουν αν προτίθενται να ενωθούν μαζί τους νέα πρόσωπα.

«Ο διάλογος αυτός θα είναι τεράστιος. Η επιτροπή θα ξεπερνά τα κόμματα μας», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις να συστρατευθούν μαζί τους, εξαιρώντας ΣΥΡΙΖΑ και Ένωση Κεντρώων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και ο κεντρικός μηχανισμός της Ένωσης Κεντρώων δεν συμβαδίζει με αυτό που λέμε μεταρρυθμιστές προοδευτικοί», είπε.

Από τη μεριά της, η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι «σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί», συμπλήρωσε.

The post Με επιτροπή για κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο συνεχίζουν μαζί ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα