Με Grexit στις 20 Ιουλίου «απειλεί» η Goldman Sachs

17:47 6/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Επαναφορά του Grexit στην ατζέντα βλέπει, εν όψει αξιολόγησης, η Goldman Sachs. «Come back of Grexit», δηλαδή «Επιστροφή του Grexit» είναι ο τίτλος μελέτης της επενδυτικής τράπεζας.

Οπως σημειώνει η Goldman Sachs, οι εντάσεις μεταξύ του ΔΝΤ,

της Γερμανίας και της Ελλάδας γίνονται ξανά πρωτοσέλιδο και οι εντάσεις είναι πιθανό να αυξηθούν έως την 20η Ιουλίου, όταν η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πληρωμή ύψους 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Παράλληλα, η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι η αποπληρωμή των χρεών με νέα χρέη δεν είναι ποτέ η απάντηση: «Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από τοποθετήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», αναφέρει η Goldman Sachs.

Εκτιμά, ακόμη, ότι τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν οι πολιτικές εντάσεις και εκτιμά ότι οι ελπίδες για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα πραγματοποιηθούν. Αντίθετα, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων έως τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να συμπέσουν με το δημοψήφισμα για το Brexit.

The post Με Grexit στις 20 Ιουλίου «απειλεί» η Goldman Sachs appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα