Μας «εμπαίζουν» οι Βρετανοί: Θέλουν να μας… δανείσουν τα Γλυπτά – Ερείπιο ο Παρθενώνας

Για «μοίρασμα» υπό προϋποθέσεις κάποιων Γλυπτών του Παρθενώνα μίλησε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης της Βρετανίας, Νίκολας Πένι.

Σε μια συνέντευξή του στους Times της Κυριακής ο Νίκολας Πένι του οποίου το επίθετο σημαίνει... δεκάρα, είπε ότι δεν θα ήταν κατά της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα υπό τη μορφή δανεισμού. ... «Δεν πιστεύω ότι κάτι τόσο απλό όπως

το να τα επιστρέψουμε θα ήταν μια τρομερά καλή κίνηση, αλλά πιστεύω ότι το Βρετανικό Μουσείο θα καλωσόριζε κάποιο τρόπο μοιράσματος των Γλυπτών του Παρθενώνα, εφόσον όμως οι άνθρωποι δεν θα παρέμεναν εμμονικοί με την ιδέα τού ποιος πράγματι τα κατέχει» είπε με το βρετανικό του ύφος...

Αναφορικά με τα τεχνικά ζητήματα που ανακύπτουν στην επανατοποθέτησή τους ο κ. Πένι υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως «ακόμη κι αν βρίσκονταν εκεί το μνημείο είναι ερείπιο και αυτά είναι κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα να μην έχει κάποιος τη δυνατότητα να τα δει όπως ήταν στην αρχική τους θέση. Αυτός είναι ένας συναισθηματικός μύθος, η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να γυρίσει το ρολόι προς τα πίσω».

Η προκλητική δικαιολογία

Την ίδια ώρα το koolnews.gr είχε αποκαλύψει τις προκλητικές δικαιολογίες των Βρετανών σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών, την οποία έχουν τοιχοκολλήσει και σε αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου. Στην προκλητικότατη επιγραφή στην οποία οι Βρετανοί αναφέρουν πως χάρις στον Έλγιν τα Γλυπτά του Παρθενώνα γλύτωσαν από βανδαλισμούς και ρύπανση. Επίσης όπως αναφέρεται στην επιγραφή χάρις στην αφαίρεση των Γλυπτών γενιές επισκεπτών κατάφεραν να τα δουν από το επίπεδο του... ματιού και όχι να βρίσκονται ψηλά σε ένα κτήριο.

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

Keywords
Τυχαία Θέματα