Μαρί εκλέρ – Συνταγή για λαχταριστά εκλεράκια με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

08:21 1/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Φθηνό το λογοπαίγνιο, αλλά φθηνό γλυκό και τα εκλεράκια που με κρέμα και γλάσο σοκολάτας θα τα τρως και δεν θα θες να ανοίξεις το στόμα σου για να μη χαθεί η γεύση.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. βούτυρο130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο1 φλ. νερό4 αυγά100 ml κρέμα γάλακτος2 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ1 1/2 φλιτζάνι κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια)200 γρ. σοκολάτα
κουβερτούρα, λιωμένη100 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να βράσουν. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.Προσθέτετε, χτυπώντας συνεχώς, το αλεύ­ρι, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Περιμένετε να κρυώσει για 3 λεπτά.Προσθέτετε, κατά μικρές ποσότητες, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.Μετα­φέρετε το μείγμα, με ένα κουτάλι, σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μεγάλο, απλό στόμιο.Πάνω σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίμα­τος σχηματίζετε με το κορνέ 50 μακρόστε­να κομμάτια -5 εκατοστών μήκους το κα­θένα- και φροντίζετε να είναι σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220 C για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τρυπάτε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε συρμάτινη σχάρα.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαvτιγί και την αναμειγνύετε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλή ή σοκολατένια) και το μπράντι.Μεταφέρετε το μείγ­μα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό, απλό στόμιο. Ανοίγετε τα εκλέρ στη μέση κατά μήκος και τα γεμίζετε με την κρέμα.Βουτάτε τα πάνω μέρη τους στη λιωμένη κουβερ­τούρα και, τέλος, διακοσμείτε την επιφά­νειά τους με τη λευκή σοκολάτα.
Keywords
Αναζητήσεις
συνταγη για εκλερ
Τυχαία Θέματα