Μαλλιά- κουβάρια οι χωριανοί για το …«θησαυρό του μακαρίτη»

22:56 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Στα «χαρακώματα» είναι οι κάτοικοι σε χωριό της Αχαΐας καθώς οι φήμες ότι τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για τον εξωραϊσμό του παλιού ναού, από ομάδα πιστών, προέρχονταν από λίρες θαμμένες κάτω από το ιερό, έχουν πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδα «Κόσμος» οι τέσσερις κάτοικοι του χωριού που ανέλαβαν να εξωραΐσουν το εκκλησάκι βρήκαν, μετά από πληροφορίες που είχαν, κάτω από το δάπεδο του παλιού ναού ένα τενεκέ με λίρες Αγγλίας. Ο τενεκές φέρεται να είχε θαφτεί στα θεμέλια του ναού από αντάρτες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Αν

και οι «ευεργέτες», λένε οι φήμες, είχαν ως αρχική πρόθεση να κρατήσουν το περιεχόμενο του τενεκέ για τον εαυτό τους, από ενοχές, αποφάσισαν να δαπανήσουν μέρος του θησαυρού προκειμένου να κάνουν μόνοι τους έργα, όπως τον εξωραϊσμό του ναού, με δαπάνες μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μυστικό τους δεν άργησε να γίνει γνωστό, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν όχι μόνο οι συγχωριανοί τους αλλά και τα γειτονικά χωριά, κάτοικοι των οποίων τους ζητούν τώρα να φτιάξουν και τις δικές τους εκκλησίες και πλατείες.

Πηγή:dete.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα